Peticija Ambasadi SAD povodom preustroja FBiH

Damir M.

#51

2013-02-10 09:26

Stvarno svi gradjani sto nisu pod utjecajem Crkve , mogu biti PONOSNI STO SU starosjedioci u domovini = BOSNJANI -BOSANCI HERCEGOVCI SVE JE TO BOSNA I BOSNJANI BOSNJACI stvar izgovaranja iz raznih jezika. Ma i Gospodin Fra Marko Orsolic Uz Veliko Postovanje Covjeku, on je pravi Gospodin Bosnjak i tako treba prepoznati sve dobre Bosnjane MEDJU VJERNICIMA sto vole Bosnu domovinu i Bosnake Bosance. Tudje sunce ne grije kao ovdje.. reko je neko..

Gost

#52 Re:

2013-02-10 09:36

#31: -

tacno  slazem se BiH  je drzava i  cjela se mora bolje urediti

 

 

Vice Nikol

#53 Re: Re: Re: Re:

2013-02-10 10:03

#40: - Re: Re: Re:

History  je  engleski jezik  pa  nije cudo  sto su  nasi  ljudi  uzeli  govoriti Historija .  Sve strano hocemo a svoje ne damo....hahah

 


Gost

#54

2013-02-10 23:48

Sasvim logicna i razumna peticija. Ako nam je ( Republici Bosni i Hercegovini ) USA nametnula ludacku kosulju koristeci svoju moc ona je ( ludacku kosulju ) jedino moze i skinuti i ozdraviti pacijenta.
Marijana

#55 Re: Gostu

2013-02-11 13:56

#54: -

Peticija je odlicna, ali nismo mi. Steta sto je ne potpisujumo svi mi koji imamo bh. drzavljanstvo. Nasa drzava je Bosna ili puni naziv Bosna i Hercegovina. Kako meni, kao bosanskoj katolkinji, moze biti vaznija Hrvatska ili nekom pravoslavcu Srbija ili nekom muslimanu Turska? Svi moramo shvatiti da smo Bosanci ili Hercegovci ili Bosanci i Hercegovci u jednoj Bosni i Hercegovini, nasoj majci!

Marijana

#56 Svim Bosancima i Hercegovcima: Mi smo iste gore list!

2013-02-11 13:58

Peticija je odlicna, ali nismo mi. Steta sto je ne potpisujumo svi mi koji imamo bh. drzavljanstvo. Nasa drzava je Bosna ili puni naziv Bosna i Hercegovina. Kako meni, kao bosanskoj katolkinji, moze biti vaznija Hrvatska ili nekom pravoslavcu Srbija ili nekom muslimanu Turska? Svi moramo shvatiti da smo Bosanci ili Hercegovci ili Bosanci i Hercegovci u jednoj Bosni i Hercegovini, nasoj majci!

Gost

#57 Re: Re: Re:

2013-02-16 22:43

#50: Filip T. - Re: Re:

Mislim kao prvo da si ti nepismen covek jer ne pocinjes recenicu velikim slovom! Kao drugo realnost je u BiH da postoje dva entiteta , pri čemu FBiH sve teze podnosi ovaj način organizacije vlasti . Ne delim ja pravdu vec sam pročitao ustav drzave BiH i mog eniteta REPUBLIKE SRPSKE. Zelje su izraz nečijeg osecanja za nešto što podsvesno očekuje i prželjkuje , ali verujem da ti to nisi znao. BiH je gradjanska drzava ali i drzava tri naroda Srba, Hravata i Bosnjaka.


Gost

#58 Re: Peticija

2013-02-17 10:19

#24: Katarina - Peticija

Bravo, Katarina!

 


Gost

#59

2013-02-18 11:53

Sada smo kod države bez države. Frankeštajnovska tvorevina može životariuti samo u mraku nacionalizma i šovinizma a na svijetlu dana nema opstanka. Zbog toga je šovinistima i fašiustima stalo da nema većih promjena Ustava jer bilo kakve ozbiljnije promjene će i njih "promijeniti" odnosno smijeniti.

Gost

#60

2013-02-19 03:12

Teško ćemo se osloboditi naše troglave (b-h-s) kleronacističke korumpiranerr vlasti, ako nam ne pomogne civilizovani demokratski Zapad (USA i Evropa)!
Osiromašeni i zastrašeni Bosanci (i/ili/ Hercegovci), večinski stanovnici Bosne (i Hercegovine) biće vam zahvalni;

u njihovo ime prof. dr.sc. BEHDŽET MESIHOVIĆ


Gost

#61

2013-02-19 16:36

Slazem se u potpunosti

Gost

#62

2013-03-26 01:48

I DALJE MORAMO ČEKATI!!!! Na pitanje šta ili koga, naš odgovor glasi: "NAŠE PAMETNJAKOVIĆE", DEJTONCE, KOJI SEBE VIDE KAO - BOGA - U OVOM NAŠOJ BOSNI I HERCEGOVINI....ODNOSNO NEKOGA IZNAD I SUDA I BH. ŽIVOTA!!!Pitam se samo, ko je u našoj bh. vlasti Lud, a ko zbunjen...i kako sebi mogu dati ovakva Prava, tj. ZLOUPOTREBU POLOŽAJA, USTAVA, SUDA I BH. ŽIVOTA, POSTOJANJA I OPSTANKA!!!!!
SRAM IH BILO, DEJTONCE I IZDAJNIKE OVE NAŠE JEDINE DOMOVINE RBiH!!!!
ZA SVAKOG NORMALNOG BH. DRŽAVLJANINA, UCJENE I IGNORISANJE BH. ŽIVOTA, LJUDSKIH PRAVA, USTAVNOSTI, ČINE, U SUŠTINI, CINIZAM I POZIV NA NOVO KRVOPROLIĆE!!!
SMRT FAŠIZMU U RBiH I SVIMA ONIMA KOJI UGROŽAVAJU NJENE GRANICE, POSTOJANOST I SUVERENITET!!!
DODIK NIJE JEDINA PERSONA NON GRATA U NAŠOJ JEDINOJ DOMOVINI RBiH!!! ZAMOLILA BIH SVE BH. DRŽAVLJANE, MA GDJE BILI, DA POTPIŠU OVU PETICIJU KAKO BISMO SRUŠILI SVE DEJTONCE, ENTITETE I OVAJ DM (NE)SPORAZUM KOJI JE MALIGNO TIJELO U SRCU NAŠE BOSNE...!!! Fakat je Vakat, dragi Prijatelji.., jer sve u životu ima reprizu, samo on, naš ŽIVOT NEMA...!!!! Ivana - LJUTA BOSANKA..!


Gost

#63

2013-03-29 09:10

Treba da se skine ludacka kosulja sa Bosne,koja joj je navucena u Dejtonu!

Gost

#64

2013-04-01 22:11

kakveovo pare trazite mozda kao i svi stosu bosnu razvalili

Gost

#65

2013-04-01 22:32

Sminkanje i uljepsavanje postojecih entiteta je samo vid cimentiranja postojeceg stanja u Bosni, s kojim se mi Bosanci ne slazemo cak ni pod uslovom da u njima "jedemo srebrenim kasikama"! Zato nama Bosancima nije potrebna nikakva sminkerska pomoc kakvu smo od Amerike i Medjunarodne Zajednice imali i u periodu 1992/95. godina, vec stvarna pomoc u nasim nastojanjima da vratimo ono sto su nam uzeli uz pomoc Medjunarodne zajednice. Ibrahim Pelesic Eso.

Gost

#66 Re: Re: Gostu

2013-04-01 23:08

#43: Fuad - Re: Gostu

Ko ti je to rekao, Ceric!? Kakvi su to stari i novi Bosnjaci koji nemaju veze jedni s drugima!? I ti, bez obzira koje vjere bio mozes da se izjasnis kao Bosnjak. Stvar Ukusa. Vi mnogi ovdjhe zaboravljate upravo najbitniju cinjenicu da su to "JEDNI I JEDINI,  TE ISTI BOSNJACI, koji su,  za razliku od svih drugih bivsih BOSNJAKA ( SRBA i HRVATA ) ostali doslijedni starom bosnjackom imenu!? Svi drugi su postali, ili zele da postanu nesto drugo,( SRBI, HRVATI, NOSANCI,.. )  SAMO BOSNJACI hoce da budu ono sto su oduvijek bili, cak i onda kad se ih raznim sredstvima pritisaka primoravali da po nacionalnosti budu "MUSLIMANI", "NEOPREDJELJENI", "SRBI" i "HRVATI"!?  BOSANCI kao nacija, ili narod, u Istoriji ove Zemlje nikada nisu postojali. Postojali su samo "BOSNJACI" i razni drugi oblici i modifikacije naziva autohtonog bosanskog naroda. BOSNJACI su postojali u Bosni prije nego sto su katolicanstvo, pravoslavlje i Islam stupili na ovo tlo, prema tome, BOSNJASTVO SE NEMOZE USLOVLJAVATI NI JEDNOM OD OVIH ILI BILO KOJOM DRUGOM RELIGIJOM. Uostalom, u  vrijeme prile stupanja Krscanstva i Islama, u Bosni je postojala i autohtona Bosanska crkva, koja nije bila ni islamska ni krscanska, pa ipak niko i ne pominje da Bosnjastvo vezuje za staru Bosansku crkvu. Medjutim, bezpredmetno je o tome razgovarati - neka bude svako ko sta hoce, ali svi smo mi, u krajnjem slucaju, samim zivljenjem u Bosni, Bosanci, kao sto su u Americi svi Amerikanci - oni koji su dosli u Ameriku, postaju drzavljani ove zemlje i nazivaju se Amerikancima kao i svi drugi, a oni koji su se rodili u Americi (dakle, vec prva generacija ) pripadaju jedinstvenom americkom narodu i nazivaju se takodje Amerikanci.  Tragicna sudbina Bosne je u tome sto su u Bosni,  pod pritiscima njenih tutora i osvajaca, vjekovima umirali samo BOSNJACI, a radjali se SRBI, HRVATI, ROMI,..

Ali, to nije tema ove Peticije, pa nema potrebe da na ovom mjestu iscrpljujete svoju energiju i znanje!? ( Ibrahim Pelesic Eso )

 


Gost

#67

2013-04-02 01:12

One BiH,one president !!!

Ovaj post je uklonio njegov autor (Show details)

2013-04-02 01:13



Gost

#69

2013-04-02 07:25

Bez komentara

Gost

#70

2013-04-02 09:59

Krajnje je vrijeme da se to dogodi! USA snosi odgovornost nametanjem Dejtonskog sporazuma koji se ustvari treba proglasiti nistavnim jer su potpisnici bili agresori na drzavu Bosnu sto je jednostavno pravno nespojivo.

Gost

#71 RBIH

2013-04-06 02:40

Aj manimo se nacinalinizma primitivizma budimo ono što jedino znamo biti
Budimo nasmijani i budimo raja :)

Gost

#72

2013-05-06 08:01

Ne dolazi u obzir uopšte nikakav "preustroj" na nivou entiteta FBiH ili nešto slično!.
Samo "POVRATAK LEGALNE I LEGITIMNE DRŽAVE REPUBLIKE BOSNE i HERCEGOVINE I NJENOG JEDINOG I VAŽEĆEG USTAVA"!.
Sve drugo je nastavak "nestajanja" države RBiH!.
RBiH

#73 Re: Re: Re: Re:

2013-05-06 08:25

#57: - Re: Re: Re:

Za gospodina Filipa T,- ako može, postavio bih samo jedno pitanje.

Vi kažete, da postoje "dva" entiteta, tzv.  "Federacija" i tzv. "RS" i to je realnost.

Ako  ste Vi za povratak države RBiH i njenog jedinog i važećeg Ustava, onda, oba entiteta morali bi i da se ukinu kao takvi.

Kažete da "Federacija" sve teže podnosi ovakav način organiziranja vlasti, ali, mislite li, da je tzv. "RS" u boljoj poziciji oko toga?.

I, ovdje nisu samo nekakve "želje" kako ih Vi nazivate, nego su ovo stvarnosti, koje bi se morale dogoditi, odnosno, to je pravo svih nas u državi RBiH, da se jednom i zauvijek, vrati u život, i država RBiH, legalna i legitimna država svih njenih građana, kao i njen jedini i važeći Ustav, a tzv "Federacija" i tzv genocidna tvorevina "RS", moraju biti ukinute, jer kao takve su nevažeće i ništavne.

Dakle, država RBiH sa svim njenim građanima, bez obzira, kako se zvali itd. itd.

Mislim da Vam je jasno, šta ovim hoću reći!.

Hvala!.

 

 


Gost

#74

2013-05-16 16:29

Svi ovi sa vana i onih blizu polovine iznutra, sto spasavaju Bosnu i Hercegovinu, trebaju prestati pomagati, jer dok god oni pomazu, providno je odavno, BiH ne moze naprijed.

Gost

#75

2013-05-24 09:58

Samo naprijed, podrzavam u potpunosti.