Peticija Ambasadi SAD povodom preustroja FBiH
Re: Re: Re: Re:
History je engleski jezik pa nije cudo sto su nasi ljudi uzeli govoriti Historija . Sve strano hocemo a svoje ne damo....hahah
Re: Gostu
Peticija je odlicna, ali nismo mi. Steta sto je ne potpisujumo svi mi koji imamo bh. drzavljanstvo. Nasa drzava je Bosna ili puni naziv Bosna i Hercegovina. Kako meni, kao bosanskoj katolkinji, moze biti vaznija Hrvatska ili nekom pravoslavcu Srbija ili nekom muslimanu Turska? Svi moramo shvatiti da smo Bosanci ili Hercegovci ili Bosanci i Hercegovci u jednoj Bosni i Hercegovini, nasoj majci!
Svim Bosancima i Hercegovcima: Mi smo iste gore list!
Re: Re: Re:
Mislim kao prvo da si ti nepismen covek jer ne pocinjes recenicu velikim slovom! Kao drugo realnost je u BiH da postoje dva entiteta , pri čemu FBiH sve teze podnosi ovaj način organizacije vlasti . Ne delim ja pravdu vec sam pročitao ustav drzave BiH i mog eniteta REPUBLIKE SRPSKE. Zelje su izraz nečijeg osecanja za nešto što podsvesno očekuje i prželjkuje , ali verujem da ti to nisi znao. BiH je gradjanska drzava ali i drzava tri naroda Srba, Hravata i Bosnjaka.
Teško ćemo se osloboditi naše troglave (b-h-s) kleronacističke korumpiranerr vlasti, ako nam ne pomogne civilizovani demokratski Zapad (USA i Evropa)!
Osiromašeni i zastrašeni Bosanci (i/ili/ Hercegovci), večinski stanovnici Bosne (i Hercegovine) biće vam zahvalni;
u njihovo ime prof. dr.sc. BEHDŽET MESIHOVIĆ
I DALJE MORAMO ČEKATI!!!! Na pitanje šta ili koga, naš odgovor glasi: "NAŠE PAMETNJAKOVIĆE", DEJTONCE, KOJI SEBE VIDE KAO - BOGA - U OVOM NAŠOJ BOSNI I HERCEGOVINI....ODNOSNO NEKOGA IZNAD I SUDA I BH. ŽIVOTA!!!Pitam se samo, ko je u našoj bh. vlasti Lud, a ko zbunjen...i kako sebi mogu dati ovakva Prava, tj. ZLOUPOTREBU POLOŽAJA, USTAVA, SUDA I BH. ŽIVOTA, POSTOJANJA I OPSTANKA!!!!!
SRAM IH BILO, DEJTONCE I IZDAJNIKE OVE NAŠE JEDINE DOMOVINE RBiH!!!!
ZA SVAKOG NORMALNOG BH. DRŽAVLJANINA, UCJENE I IGNORISANJE BH. ŽIVOTA, LJUDSKIH PRAVA, USTAVNOSTI, ČINE, U SUŠTINI, CINIZAM I POZIV NA NOVO KRVOPROLIĆE!!!
SMRT FAŠIZMU U RBiH I SVIMA ONIMA KOJI UGROŽAVAJU NJENE GRANICE, POSTOJANOST I SUVERENITET!!!
DODIK NIJE JEDINA PERSONA NON GRATA U NAŠOJ JEDINOJ DOMOVINI RBiH!!! ZAMOLILA BIH SVE BH. DRŽAVLJANE, MA GDJE BILI, DA POTPIŠU OVU PETICIJU KAKO BISMO SRUŠILI SVE DEJTONCE, ENTITETE I OVAJ DM (NE)SPORAZUM KOJI JE MALIGNO TIJELO U SRCU NAŠE BOSNE...!!! Fakat je Vakat, dragi Prijatelji.., jer sve u životu ima reprizu, samo on, naš ŽIVOT NEMA...!!!! Ivana - LJUTA BOSANKA..!
Re: Re: Gostu
Ko ti je to rekao, Ceric!? Kakvi su to stari i novi Bosnjaci koji nemaju veze jedni s drugima!? I ti, bez obzira koje vjere bio mozes da se izjasnis kao Bosnjak. Stvar Ukusa. Vi mnogi ovdjhe zaboravljate upravo najbitniju cinjenicu da su to "JEDNI I JEDINI, TE ISTI BOSNJACI, koji su, za razliku od svih drugih bivsih BOSNJAKA ( SRBA i HRVATA ) ostali doslijedni starom bosnjackom imenu!? Svi drugi su postali, ili zele da postanu nesto drugo,( SRBI, HRVATI, NOSANCI,.. ) SAMO BOSNJACI hoce da budu ono sto su oduvijek bili, cak i onda kad se ih raznim sredstvima pritisaka primoravali da po nacionalnosti budu "MUSLIMANI", "NEOPREDJELJENI", "SRBI" i "HRVATI"!? BOSANCI kao nacija, ili narod, u Istoriji ove Zemlje nikada nisu postojali. Postojali su samo "BOSNJACI" i razni drugi oblici i modifikacije naziva autohtonog bosanskog naroda. BOSNJACI su postojali u Bosni prije nego sto su katolicanstvo, pravoslavlje i Islam stupili na ovo tlo, prema tome, BOSNJASTVO SE NEMOZE USLOVLJAVATI NI JEDNOM OD OVIH ILI BILO KOJOM DRUGOM RELIGIJOM. Uostalom, u vrijeme prile stupanja Krscanstva i Islama, u Bosni je postojala i autohtona Bosanska crkva, koja nije bila ni islamska ni krscanska, pa ipak niko i ne pominje da Bosnjastvo vezuje za staru Bosansku crkvu. Medjutim, bezpredmetno je o tome razgovarati - neka bude svako ko sta hoce, ali svi smo mi, u krajnjem slucaju, samim zivljenjem u Bosni, Bosanci, kao sto su u Americi svi Amerikanci - oni koji su dosli u Ameriku, postaju drzavljani ove zemlje i nazivaju se Amerikancima kao i svi drugi, a oni koji su se rodili u Americi (dakle, vec prva generacija ) pripadaju jedinstvenom americkom narodu i nazivaju se takodje Amerikanci. Tragicna sudbina Bosne je u tome sto su u Bosni, pod pritiscima njenih tutora i osvajaca, vjekovima umirali samo BOSNJACI, a radjali se SRBI, HRVATI, ROMI,..
Ali, to nije tema ove Peticije, pa nema potrebe da na ovom mjestu iscrpljujete svoju energiju i znanje!? ( Ibrahim Pelesic Eso )
This comment has been removed by the person who wrote it.
RBIH
Budimo nasmijani i budimo raja :)
Samo "POVRATAK LEGALNE I LEGITIMNE DRŽAVE REPUBLIKE BOSNE i HERCEGOVINE I NJENOG JEDINOG I VAŽEĆEG USTAVA"!.
Sve drugo je nastavak "nestajanja" države RBiH!.
Re: Re: Re: Re:
Za gospodina Filipa T,- ako može, postavio bih samo jedno pitanje.
Vi kažete, da postoje "dva" entiteta, tzv. "Federacija" i tzv. "RS" i to je realnost.
Ako ste Vi za povratak države RBiH i njenog jedinog i važećeg Ustava, onda, oba entiteta morali bi i da se ukinu kao takvi.
Kažete da "Federacija" sve teže podnosi ovakav način organiziranja vlasti, ali, mislite li, da je tzv. "RS" u boljoj poziciji oko toga?.
I, ovdje nisu samo nekakve "želje" kako ih Vi nazivate, nego su ovo stvarnosti, koje bi se morale dogoditi, odnosno, to je pravo svih nas u državi RBiH, da se jednom i zauvijek, vrati u život, i država RBiH, legalna i legitimna država svih njenih građana, kao i njen jedini i važeći Ustav, a tzv "Federacija" i tzv genocidna tvorevina "RS", moraju biti ukinute, jer kao takve su nevažeće i ništavne.
Dakle, država RBiH sa svim njenim građanima, bez obzira, kako se zvali itd. itd.
Mislim da Vam je jasno, šta ovim hoću reći!.
Hvala!.
| This discussion has been closed. |