PETICIJA ZA POSTAVLJANJE RUKOHVATA NA TROTOARU ISPRED VRTIĆA

Slika_(003).jpg

Poštovani roditelji,

obračamo vam se ovom peticijom kako bismo istakli hitnu potrebu za postavljanjem rukohvata na trotoaru ispred našeg vrtića. Svrha peticije je osigurati sigurnost naše djece dok dolaze i odlaze iz vrtića, kao i pružiti podršku svim roditeljima, starateljima i zaposlenicima vrtića.

Razlozi za postavljanje rukohvata su brojni i od vitalnog značaja su za naš vrtić:

Sigurnost djece: Djeca su naša najveća vrijednost, i njihova sigurnost je najvažnija. Nedostatak rukohvata na trotoaru omogućava ne savjesnim vozačima da parkiraju automobile i time priječe siguran prilaz našem vrtiću. Također, ne postojanje rukohvata predstavlja rizik od padova i povreda djece, ali i odraslih.

Pomoć osobama s poteškoćama u kretanju: Rukohvat će omogućiti lakši pristup vrtiću za osobe sa smanjenom pokretljivošću, kao što su stariji građani ili osobe s invaliditetom.

Olakšanje roditeljima i starateljima: Rukohvat će roditeljima i starateljima pomoći da lakše vode svoju djecu do vrtića, posebno u uslovima snijega, poledice, ali i prilikom nošenja torbi i vrtićke opreme.

Doprinos zajednici: Postavljanje rukohvata će poboljšati sigurnost našeg kvarta i doprinijeti osjećaju zajedništva i brige za najmlađe članove naše zajednice.

Zato molimo nadležne u Općini Centar Sarajevo da razmotre naš zahtjev za postavljanjem rukohvata na trotoaru ispred našeg vrtića. Ovo je mala promjena koja može imati veliki pozitivan utjecaj na našu zajednicu.

Potpišite ovu peticiju i podržite našu inicijativu za sigurnost djece i svih građana. Vaš potpis znači da se zalažete za bolju budućnost naše zajednice i brigu o najranjivijim članovima.

Hvala vam na podršci!


Azra Morić, P.P.U. International Montessori House Sarajevo    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Azra Morić, P.P.U. International Montessori House Sarajevo to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your phone number publicly online.Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...