Peticija protiv izmještanja KUD-a Saobraćajac

Poštovani građani,

KUD "Saobraćajac" je društvo koje okuplja oko 200 članova u 4 sekcije ( folklor - 4 ansambla, narodni orkestar, tamburaški orkestar i vokalna grupa) i egzistira od 1965. godine. Za vrijeme svog postojanja, društvo je dobilo bezbroj priznanja, zlatnih, srebrnih plaketa, veliki broj zahvalnica od same Općine Novi Grad i njenih mjesnih odbora, što pokazuje da je i imalo velike društveno- korisne zasluge. Gotovo svi današnji članovi društva i reprezentativnog ansamla su članovi KUD-a od ranog djetinjstva i kroz svoju aktivnost u društvu nisu samo sticali znanje u umjetnosti, već su se i kulturno usmjeravali, što pokazuju statistike svih KUD-ova i činjenica da gotovo ne postoji slučaj maloljetničke delikvencije među članovima društava.

KUD "Saobraćajac" i njegova uprava su uvijek činili nadljudske napore u trudu da se sva ta djeca nagrade za svoj rad, a o čemu govore bezbrojne turneje po BIH i van nje, kao što su Turska, Portugal, Holandija, Makedonija, Mađarska, Italija, Hrvatska etc.
Odlukom Općine Novi Grad Sarajevo da se prostorije ovog društva ustupe na korištenje nekom drugom, našem KUD-u prijeti opasnost potpunog gašenja i nestanka, pa Vas mi, njegovi članovi, molimo da nam svojim potpisom pomognete u borbi za njegov opstanak.

Pozivamo ljubitelje tradicije i poštivaoce kulture, sve građane koji stanuju u Općini Novi Grad Sarajevo da svojim potpisom doprinesu i da se KUD Saobraćajac ne izmješta iz trenutnih prostorija, koje se nalaze na Saraj-Polju u ul. Teheranski trg br. 7.


Hvala!

 


KUD Saobraćajac    Kontaktirajte autora peticije