MARKACIJA DODATNIH BICIKLISTIČKIH STAZA UNUTAR PP MEDVEDNICA

P E T I C I J A

GRAĐANA GRADA ZAGREBA I GRAĐANA REPUBLIKE HRVATSKE ZA IZRADU

SVIH BRSKO BICIKLISTIČKIH STAZA SVIH DISCIPLINA UNUTAR PARKA PP MEDVEDNICA

 

Prijedlog:

Ovom peticijom građana grada Zagreba, odnosno građana  Republike Hrvatske želimo potaknuti sva nadležna pravna tijela grada Zagreba i Republike Hrvatske o projektu izrade i  odvajanja Brdsko-biciklistih staza za sve kategorije i discipline Brdsko biciklističkog sporta i rekreacije, kao što su Uspon, CrossCountry, Spust, 4x.. kako bismo osigurali bavljenje tim oblikom rekreacije na prostorima PP Medvednica, kao još jednim sportkom mogućnošću koja Medvednica pruža.

Dionicama koje bi bile adekvatne za nesmetano korištenje budućih staza,  izgradile bi se i uredile adekvatno mogućnostima po prijedlogu za ucrtavanje novih staza u novi prostorni plan PP Medvednice.

Mogućnost  korištenja buduće nove žičare, gondole za sve brdske bicikliste, posebice u disciplini spust iz razloga specifičnih modela bicikala u toj kategoriji koji su prilagođeni samo za spuštanje, te tako omogućili prijevoz do vrha iste.

 

Cilj:

Osigurati novi biciklistički sportsko rekreacijski centar unutar PP Medvednica na način uređenja adekvatnih Brdsko biciklističkih staza za sve brdsko biciklističke discipline, kako bismo ponudili bolji i kvalitetniji zdraviji život mladeži, ali i starijih naraštaja ovog područja nudeći novi i vrlo atraktivan vid sportske rekreacije te tako pospiješili odvajanje novih mladih naraštaja sa gradskih ulica i prometnica.

Osigurati i odvojiti nesmetan prolaz pješaka i planinara po planinarskim stazama, a isto tako i nesmetan prolaz biciklista po označenim bicilističkim stazama, te obilježavanje i razlikovanje korištenja staza korisnika markacija planinarskih i biciklističkih staza.

 

Podrška:

Za ucrtavanje i izradu  novih Brdsko-biciklističkih staza unutar PP Medvednica, mi potpisnici ove peticije pozdravljamo i podržavamo prijedlog svojim potpisima kako bismo pomogli napraviti nešto novo i kvalitetno za naš grad Zagreb, kojem zasigurno fali ovakav vid sportske rekreacije:


Ninoslav Ružička    Kontaktirajte autora peticije