Nargila- svjesno uništavanje modernih generacija

Učenici trećeg razreda gimanazije MSŠ "Ključ" kao temu za "Projekat Građanin" izabrali su problem konzumiranja nargile maloljetnih osoba.

Istražujući ovaj problem, došli su do poražavajućih rezultata: da sve više maloljetnika (počevši i od 10 god) skoro svakodnevno konzumiraju nargilu, s tim da nisu svjesni niti su informisani o brojnim štetnim posljedicama konzumiranja nargile: glavobolja, ovisnost, agresivnost, ošamućenost, neraspoloženje. Najveći utjecaj se odnosi na mozak i pluća ljudi.

Obratili smo se nadležnim institucijama 

koji su nas podržali u incijativi za dopune i izmjene postojeća tri zakona a to su:

Zakon o ograničenoj upotrebi duhanskih prerađevina,

Krivični zakon BIH, 

Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti. 

U okviru ovih zakona kojim bi se NARGILA- proglasila legalnom drogom kao što su i alkohol i cigarete, samim tim bi se i nabavljanje, korištenje, prodaja nargile bili obuhvaćeni zakonskim propisima. 

Nadamo se da ćete potpisujući našu peticiju doprinijeti što skorijem rješavanju ovog problema, a time spasiti mlađe naraštaje od štetnih utjecaja ove Tihe Ubice nacije. 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize učenici to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.




Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...