Nargila-moderna droga

Članovi sekcije "Civitas" OŠ "Umihana Čuvidina", Sarajevo, radeći na "Projektu Građanin" izabrali su problem konzumiranja nargile maloljetnih osoba.

Istražujući ovaj problem, došli su do poražavajućih rezultata: da sve više maloljetnika (počevši i od 12 god) skoro svakodnevno konzumiraju nargilu, s tim da nisu svjesni niti su informisani o brojnim štetnim posljedicama konzumiranja nargile: glavobolja, ovisnost, agresivnost, ošamućenost, neraspoloženje. Najveći utjecaj se odnosi na mozak i pluća ljudi. Obratili smo se nadležnim institucijama Vlade i Skupštine KS: Sanitarna, zdravstvena i farmaceutska inspekcija, JU Zavod za bolesti ovisnosti KS, Ministrstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS, MUP KS, koji su nas podržali u incijativi za dopune i izmjene postojeća tri zakona a to su:

Zakon o ograničenoj upotrebi duhanskih prerađevina,

Krivični zakon BIH, 

Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti. 

U okviru ovih zakona kojim bi se NARGILA- proglasila legalnom drugom kao što su i alkohol i cigarete, samim tim bi se i nabavljanje, korištenje, prodaja nargile bili obuhvaćeni zakonskim propisima. 

Nadamo se da ćete potpisujući našu peticiju doprinijeti što skorijem rješavanju ovog problema, a time spasiti mlađe naraštaje od štetnih utjecaja ovog Tihog Ubice nacije. 


Sekcija "Civitas", OŠ "Umihana Čuvidina"    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

Svojim potpisom dajem ovlast da Sekcija "Civitas", OŠ "Umihana Čuvidina" preda moj potpis nadležnima ovoga problema.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook