Ne Termo elektrani u Sanskom Mostu

25151876_1524324747662996_2802282690349010368_n.jpgPrije nekoliko dana u Budimpešti je najavljena realizacija izgradnje Rudnika i termoelektrane Kamengrad (RiTE) u Sanskom Mostu.

Mi smo protiv, jer:

Termoelektrane na ugalj odgovorne su za većinu zagađenja zraka u Evropi, a Bosna i Hercegovina je među najvećim zagađivačima u Evropi. 

Prema rezultatima mjerenja koja su predstavljena na konferenciji Evropskog Parlamenta, Evropske Komisije, nevladinih organizacija i ugroženog stanovništva u junu 2017. godine, granične vrednosti zagađenja PM česticama u neposrednoj blizini TE Tuzla su od 41 dan bile prekoračene 25 puta. Merenja je od oktobra 2016. do maja ove godine sprovela organizacija CEE Bankwatch, u saradnji sa partnerima u lokalnim zajednicama u kojim su locirane termoelektrane u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj i Rumuniji. Sastanak je organizovao Evropski parlament u saradnji s CEE Bankwatch mrežom.

Termoelektrana003-340x255.jpg

 

Ne dozvolimo besplatnu podjelu NAŠIH prirodnih bogatstava zarad našeg zdravlja!

Udruženje Građana za Bolji Sanski Most

 

 


Udruženje Građana za Bolji Sanski Most    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Udruženje Građana za Bolji Sanski Most to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...