Otvaranje mesdžida/prostora za namaz- Penny PLUS/ WEST GATE Blažuj

1659687659-penny-plus-u-west-gate-u1.png

 

Poštovani,


Ova peticija ima za cilj izraziti potrebu i želju članova zajednice Blažuj, Binježevo, Mostarsko raskršće, Gladno polje, Vlakovo te ostalih okolnih naselja, za otvaranje mesdžida u sklopu Penny Plus Marketa & WEST GATE – Prvog retail parka u Sarajevu, koji se nalaze na Mostarskom raskršću .

Iznimno privlačna lokacija, na preko 40.000m2, na zapadnom ulazu u grad Sarajevo, Penny Plus WEST GATE u Blažuju, postalo je središte okupljanja cijele porodice, dobrog shopping-a za članove naših zajednica, i mjesto gdje kupci mogu pronaći SVE: prodavnicu obuće, odjeće, sportske opreme , prehranu, kozmetiku, sve za kuću i vrt, alate i mašine, građevinski materijal, igranicu za djecu, café- restoran, mjenjačnicu i još 380 besplatnih parking mjesta uključujući i jedno za električno punjenje, ali nažalost BEZ APSOLUTNO IJEDNOG PROSTORA ZA OBAVLJANJE MOLITVE.

U radijusu od kilometar/dva, nema prostora za obavljanje namaza, što dodatno otežava boravak, kupovinu i zadržavanje na ovom lokalitetu.

Posebno je izazovno zimi, kada se tri namazska vremena smjenjuju u kratkim vremenskim intervalima, da su kupci koji preferiraju obavljanje molitvi u njihovo određeno vrijeme, prisiljeni tražiti alternativna rješenja poput korištenja svlačionice u obližnjim radnjama. Ovo nije samo neprikladno rješenje, već može rezultirati nelagodnim situacijama.


Stoga vjerujemo da bi otvaranje mesdžida unutar Penny Plus Marketa & WEST GATE Blažuj predstavljalo idealan korak za zadovoljenje duhovnih potreba i vjerskih obligacija vjernika u navedenim zajednicama, kao i onih koji odluče posjetiti ovaj objekat sa daljih lokacija. Ovaj korak omogućio bi vjernicima/kupcima da obavljaju svoje molitve na prikladan i dostojanstven način, a istovremeno bi poboljšao iskustvo kupovine bez ikakvih nelagodnosti i "srkleta".

Ovo nije samo pitanje vjere, već i pitanje uključenja i poštovanja različitih vjerskih praksi unutar naše zajednice. Otvorenje mesdžida u Penny Plus Marketu bi bio korak prema stvaranju prostora gdje bi se svaki član naše zajednice osjećao shvaćenim i uvaženim. Pored toga, ujereni smo da će ovakav potez Penniyu donijeti nove kupce, duže zadržavanje starih, a analogno tome i pozitivnu ekonomsku korist na duže staze. 


Pozivamo Penny Plus Market & WEST GATE Blažuj da podrži ovu inicijativu i prepozna važnost otvaranja mesdžida u sklopu njihovog prostora, kao korak prema stvaranju inkluzivnog okruženja, u kojem se poštuju i razumiju potrebe kupaca i članova zajednice čiji su i sami članovi. 

 

Također, postoji želja određenih članova da ovu inicijativu podrže prikupljanje priloga kao dodatnu pomoć za realizaciju ovog projekta. 

Hvala vam na podršci!

Izvor naslovne slike: https://westgate.ba/


Melisa Zemanic    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Melisa Zemanic to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...