Otvaranje mesdžida/prostora za namaz- Penny PLUS/ WEST GATE Blažuj

1659687659-penny-plus-u-west-gate-u1.png

 

Poštovani,


Ova peticija ima za cilj izraziti potrebu i želju članova zajednice Blažuj, Binježevo, Mostarsko raskršće, Gladno polje, Vlakovo te ostalih okolnih naselja, za otvaranje mesdžida u sklopu Penny Plus Marketa & WEST GATE – Prvog retail parka u Sarajevu, koji se nalaze na Mostarskom raskršću .

Iznimno privlačna lokacija, na preko 40.000m2, na zapadnom ulazu u grad Sarajevo, Penny Plus WEST GATE u Blažuju, postalo je središte okupljanja cijele porodice, dobrog shopping-a za članove naših zajednica, i mjesto gdje kupci mogu pronaći SVE: prodavnicu obuće, odjeće, sportske opreme , prehranu, kozmetiku, sve za kuću i vrt, alate i mašine, građevinski materijal, igranicu za djecu, café- restoran, mjenjačnicu i još 380 besplatnih parking mjesta uključujući i jedno za električno punjenje, ali nažalost BEZ APSOLUTNO IJEDNOG PROSTORA ZA OBAVLJANJE MOLITVE.

U radijusu od kilometar/dva, nema prostora za obavljanje namaza, što dodatno otežava boravak, kupovinu i zadržavanje na ovom lokalitetu.

Posebno je izazovno zimi, kada se tri namazska vremena smjenjuju u kratkim vremenskim intervalima, da su kupci koji preferiraju obavljanje molitvi u njihovo određeno vrijeme, prisiljeni tražiti alternativna rješenja poput korištenja svlačionice u obližnjim radnjama. Ovo nije samo neprikladno rješenje, već može rezultirati nelagodnim situacijama.


Stoga vjerujemo da bi otvaranje mesdžida unutar Penny Plus Marketa & WEST GATE Blažuj predstavljalo idealan korak za zadovoljenje duhovnih potreba i vjerskih obligacija vjernika u navedenim zajednicama, kao i onih koji odluče posjetiti ovaj objekat sa daljih lokacija. Ovaj korak omogućio bi vjernicima/kupcima da obavljaju svoje molitve na prikladan i dostojanstven način, a istovremeno bi poboljšao iskustvo kupovine bez ikakvih nelagodnosti i "srkleta".

Ovo nije samo pitanje vjere, već i pitanje uključenja i poštovanja različitih vjerskih praksi unutar naše zajednice. Otvorenje mesdžida u Penny Plus Marketu bi bio korak prema stvaranju prostora gdje bi se svaki član naše zajednice osjećao shvaćenim i uvaženim. Pored toga, ujereni smo da će ovakav potez Penniyu donijeti nove kupce, duže zadržavanje starih, a analogno tome i pozitivnu ekonomsku korist na duže staze. 


Pozivamo Penny Plus Market & WEST GATE Blažuj da podrži ovu inicijativu i prepozna važnost otvaranja mesdžida u sklopu njihovog prostora, kao korak prema stvaranju inkluzivnog okruženja, u kojem se poštuju i razumiju potrebe kupaca i članova zajednice čiji su i sami članovi. 

 

Također, postoji želja određenih članova da ovu inicijativu podrže prikupljanje priloga kao dodatnu pomoć za realizaciju ovog projekta. 

Hvala vam na podršci!

Izvor naslovne slike: https://westgate.ba/


Melisa Zemanic    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvatam da Melisa Zemanic može vidjeti sve podatke koje pružim na ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem saglasnost za obradu informacija koje pružam u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...