PETICIJA GRAĐANA SREBRENIKA PROTIV IZGRADNJE KULE OD 10 SPRATOVA NA MJESTU BIVŠEG MERKURA

Mi potpisani se najoštrije protivimo izgradnji kule od 10 spratova (stambeno-poslovna zgrada „Merkur“) u najstrožijem centru grada na trgu Alije Izetbegovića u Srebreniku iz razloga što bi taj objekat potpuno zasjenio sve okolne zgrade i građanima uskratio životni i radni prostor koji su do sada imali a istovremeno bi narušio stacionarni saobraćaj u cijelom gradu, jer je nemoguće obezbjediti dovoljan broj parking mjesta kada se zna da na području gradskog centra već nedostaje preko 800 parking mjesta.

Molimo vas da ovu peticiju najozbiljnije shvatite i ograničite gabarite i spratnost budućeg objekta tako da ni na koji način ne odudara od svih ostalih okolnih objekata, te da se ne desi kao kod izmjene plana 2015 god. da se vrše samovoljne i nelegalne promjene koje predstavljaju krivično djelo zloupotrebe ovlasti jer će se pojedinačna mišljenja učesnika u izmjeni plana staviti pod lupu javnosti.
Znajte da ćemo se za svoja ugrožena ljudska prava boriti svim dozvoljenim sredstvima uključujući i medijsku kampanju protiv izgradnje ovakvog objekta, te građanskim neposluhom i bojkotom izgradnje.

Rezultati peticije će biti dati na uvid:

  1. GRADSKO VIJEĆE SREBRENIK
  2. ŠEFOVI KLUBOVA POLITIČKIH STRANAKA
  3. GRADONAČELNIK
  4. SLUŽBA ZA PROSTORNO UREĐENJE I ZAŠTITU OKOLICE

Građani Grada Srebrenika    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Građani Grada Srebrenika to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...