peticija protiv diskriminacije pokrivenih zena u BiH

Poštovani Rijasete,

 

Mir i spas uzvišenog Gospodara neka je na vas, Njegova milost i blagostanje. Obraćam vam se povodom nedavnih, učestalih dešavanja diskriminacije i represije nad ženama muslimankama - znate, one koje vi treba da predstavljate, štitite, branite itd. (kao npr. što ste se potrudili u slučaju postavljanja ograde u Haremu Begove dzamije u toku mjeseca Ramazana koji je iza nas, i slicno. )

 

Evo već danima (rekla bih mjesecima, ali da ne mislite da pretjerujem) čekam taj glas naših predstavnika, da se oglase na nebuloze koje se dešavaju u Sudu u Sarajevu, Travniku, evo sad i na sportskim takmičenjima - ali od vas ni traga ni glasa. Znam da niste bespomoćni, eto sjetila sam se te ograde, pa nastupa Reisa i ostalih po pitanju vjeronauke (i aferim Vam za to!), i mnogih drugih jakih, pametnih i snažnih glasova koji su stigli od vas.

Sad mi nije jasno, gdje utihnuše glasovi kad je naša čast, naš izbor, naš ponos u pitanju, nas, vaših majki, vaših supruga, kćeri, sestara, kolegica, komšinica..??? Zašto niko, baš niko da prozbori??!!

 

Ako vam nestaje snage, glasa, samo recite - u nama čuči vrisak koji će sigurno do Nebesa stići, ako ga pustimo van iz prsa, jer ova bol nije mala. I budite sigurni da mi nećemo tek tako pristati da nam se zabrani pristup univerzitetima, javnim institucijama, školama - jer mi smo Bošnjakinje - obrazovane, vrijedne, sposobne, inteligentne, odane svom Gospodaru i Njegovom Dinu i izuzetno - jake. Ne moram Vas podsjećati šta smo preživjele, i s ovim zlom ćemo se izboriti. Agresor nam je poznat.

 

Ovim tražimo Vašu podršku, ujedinjen glas naše zajednice. Ako niste u stanju to učiniti, molimo da nas obavijestite. Da idemo dalje.

 

 

p.s. Molim sve ljude koji se slažu sa gore navedenim, da stave svoj potpis, svoju podršku u komentar ispod. Broj ovih virtuelnih potpisa će biti poslan Rijasetu zajedno sa ovim pismom. HVALA!


pokrivena muslimanka    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

Svojim potpisom dajem ovlast da pokrivena muslimanka preda moj potpis nadležnima ovoga problema.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook