peticija protiv diskriminacije pokrivenih zena u BiH

Poštovani Rijasete,

 

Mir i spas uzvišenog Gospodara neka je na vas, Njegova milost i blagostanje. Obraćam vam se povodom nedavnih, učestalih dešavanja diskriminacije i represije nad ženama muslimankama - znate, one koje vi treba da predstavljate, štitite, branite itd. (kao npr. što ste se potrudili u slučaju postavljanja ograde u Haremu Begove dzamije u toku mjeseca Ramazana koji je iza nas, i slicno. )

 

Evo već danima (rekla bih mjesecima, ali da ne mislite da pretjerujem) čekam taj glas naših predstavnika, da se oglase na nebuloze koje se dešavaju u Sudu u Sarajevu, Travniku, evo sad i na sportskim takmičenjima - ali od vas ni traga ni glasa. Znam da niste bespomoćni, eto sjetila sam se te ograde, pa nastupa Reisa i ostalih po pitanju vjeronauke (i aferim Vam za to!), i mnogih drugih jakih, pametnih i snažnih glasova koji su stigli od vas.

Sad mi nije jasno, gdje utihnuše glasovi kad je naša čast, naš izbor, naš ponos u pitanju, nas, vaših majki, vaših supruga, kćeri, sestara, kolegica, komšinica..??? Zašto niko, baš niko da prozbori??!!

 

Ako vam nestaje snage, glasa, samo recite - u nama čuči vrisak koji će sigurno do Nebesa stići, ako ga pustimo van iz prsa, jer ova bol nije mala. I budite sigurni da mi nećemo tek tako pristati da nam se zabrani pristup univerzitetima, javnim institucijama, školama - jer mi smo Bošnjakinje - obrazovane, vrijedne, sposobne, inteligentne, odane svom Gospodaru i Njegovom Dinu i izuzetno - jake. Ne moram Vas podsjećati šta smo preživjele, i s ovim zlom ćemo se izboriti. Agresor nam je poznat.

 

Ovim tražimo Vašu podršku, ujedinjen glas naše zajednice. Ako niste u stanju to učiniti, molimo da nas obavijestite. Da idemo dalje.

 

 

p.s. Molim sve ljude koji se slažu sa gore navedenim, da stave svoj potpis, svoju podršku u komentar ispod. Broj ovih virtuelnih potpisa će biti poslan Rijasetu zajedno sa ovim pismom. HVALA!


pokrivena muslimanka    Kontaktirajte autora peticije