Peticija za Grad Mostar!

mo11.jpg

 

Zbog neodržavanja izbora, Mostar je u posljednjih 12 godina postao takozvani „grad slučaj“. Iako se u javnosti želi prikazati kao dobro rješenje za Grad Mostar kojeg su potpisali HDZ i SDA, a pod patronatom Međunarodne zajednice, samo je uvod u trajnu podjelu Mostara. Dokument koji su predložile ove dvije političke stranke isključivo će ići u njihovu korist, a građani i građanke Mostara će biti još dublje podijeljeni. Kao odgovorna politička stranka, Platforma za progres je odavno ponudila svoje rješenje za političko uređenje Grada Mostara, koje nažalost nije uzeto u obzir, iako smo ga poslali svim parlamentarnim strankama, te predstavnicima međunarodnih institucija, a prije svega, Delegaciju EU u BiH. Rješenje za koje smatramo da bi Gradu Mostaru vratilo jedinstvo, jednakost bez ikakvih podjela, nije prihvaćeno. Smatramo da o sudbini Mostara ne mogu odlučivati samo dvije političke stranke, uz podršku i prisustvo Međunarodne  zajednice. O Mostaru treba da odlučuju svi građani i građanke, jer smatramo da je Mostar Platforma (za progres) Bosne i Hercegovine.

 

                       ____________________________________________

 

Želim da u procesu donošenja najboljeg rješenja za Mostar odlučuju svi građani i politički subjekti u Bosni i Hercegovini, a ne samo dvije političke opcije i međunarodna zajednica! Ne želim podjelu Mostara!

 

Ja, državljanin Bosne i Hercegovine, saglasan sam da moje ime, prezime i mjesto prebivališta u Bosni i Hercegovini, u skladu sa članovima 4. i 5. Zakona o zaštiti ličnih podataka u Bosni i Hercegovini, Platforma za progres može obraditi, koristiti i čuvati isključivo u svrhu podnošenja Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine na postupanje peticije za Mostar, koju svojim potpisom podržavam.

 

                                                          ***

Peticija će biti sprovedena i u gradovima širom Bosne i Hercegovine.

 


Platforma za progres    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Platforma za progres to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...