Peticija za imenovanje "skvera" u Gračanici u: "Skver Seje Plovka"

PETICIJA

Nakon iznenadne smrti jednog od nesvakidašnjih i neobičnih građana grada Gračanica, Seada Durakovića Plovka, veliki broj građana/ki je svojim emotivnim istupima dao prijedlog da Skver u Gračanici dobije njegovo ime.

Radi se o vrlo specifičnom liku, te uzimajući u obzir da je u velikom broju europskih gradova prisutan trend obilježavanja pojedinih mjesta u lokalnim zajednicama imenima tkz. "malih, običnih ljudi", svojim potpisom podržavam ideju da se isto uradi i u našoj Gračanici.

OBRAZLOŽENJE 

Sead Duraković Plovak je simbol jednog vremena sa kojim se identifikuje veliki broj građana/ki grada Gračanica. Živimo u društvu u kojem su unaprijed nametnute zadane formule mjerljivosti nečijeg uspjeha, tako da neko poput Seada Durakovića nikada ne može biti promovisan na način kako bi to građani/ke željeli. Ovo je vrlo nekonvencionalno originalno... smatramo da čovjek koji je život proveo na Skveru i bio njegov "neformalni predsjednik", koji je bio "oficir za vezu" tinejdžera/ki prilikom ulaska u svijet odraslih, u svijet ulice, zaslužuje ovo. Ovaj čin nije samo pomen "Plovku", imenovanje bi svojim simbolom obuhvatilo mnoge gračaničke generacije koje bi se identifikovale u istom. Oficijelno imenovanje Skvera nema nikakvih troškova, ne radi se o ulici i promjenama adrese niti jednog stanovnika Gračanice. Isticanjem simbola "Plovka", spomen ploče / table na cvijetnjaku Skvera smatramo da bi Gračanica pokazala da ne robuje stereotipima, te da izvršna i zakonodavna uvažava zahtjeve, molbe, sugestije svojih građana/ki. 

Svojim potpisom dajem podršku da se Skver u Gračanici imenuje u "Skver Seje Plovka"


Neformalna grupa građana/ki grada Gračanica    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Neformalna grupa građana/ki grada Gračanica to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )