Peticija za imenovanje "skvera" u Gračanici u: "Skver Seje Plovka"

PETICIJA

Nakon iznenadne smrti jednog od nesvakidašnjih i neobičnih građana grada Gračanica, Seada Durakovića Plovka, veliki broj građana/ki je svojim emotivnim istupima dao prijedlog da Skver u Gračanici dobije njegovo ime.

Radi se o vrlo specifičnom liku, te uzimajući u obzir da je u velikom broju europskih gradova prisutan trend obilježavanja pojedinih mjesta u lokalnim zajednicama imenima tkz. "malih, običnih ljudi", svojim potpisom podržavam ideju da se isto uradi i u našoj Gračanici.

OBRAZLOŽENJE 

Sead Duraković Plovak je simbol jednog vremena sa kojim se identifikuje veliki broj građana/ki grada Gračanica. Živimo u društvu u kojem su unaprijed nametnute zadane formule mjerljivosti nečijeg uspjeha, tako da neko poput Seada Durakovića nikada ne može biti promovisan na način kako bi to građani/ke željeli. Ovo je vrlo nekonvencionalno originalno... smatramo da čovjek koji je život proveo na Skveru i bio njegov "neformalni predsjednik", koji je bio "oficir za vezu" tinejdžera/ki prilikom ulaska u svijet odraslih, u svijet ulice, zaslužuje ovo. Ovaj čin nije samo pomen "Plovku", imenovanje bi svojim simbolom obuhvatilo mnoge gračaničke generacije koje bi se identifikovale u istom. Oficijelno imenovanje Skvera nema nikakvih troškova, ne radi se o ulici i promjenama adrese niti jednog stanovnika Gračanice. Isticanjem simbola "Plovka", spomen ploče / table na cvijetnjaku Skvera smatramo da bi Gračanica pokazala da ne robuje stereotipima, te da izvršna i zakonodavna uvažava zahtjeve, molbe, sugestije svojih građana/ki. 

Svojim potpisom dajem podršku da se Skver u Gračanici imenuje u "Skver Seje Plovka"


Neformalna grupa građana/ki grada Gračanica    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Neformalna grupa građana/ki grada Gračanica to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.
Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook