POSLIJEDNJA OPOMENA MINISTRU SIGURNOSTI BIH FAHRUDINU RADONCICU

 

Gospodine, 

( sada vec bivsi)  Ministre !?

 

Sjecate se, naseg prvog upozorenja od 8. februara, 2014. godine, 

a ovo je i poslijednje.

Tada smo od vas trazili da kao Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine pod hitno:

 

1 / Uputite poziv nalogodavcima policijskih snaga na citavom podrucju BiH da prestanu sa represijama nad gradjanima koji su izasli na ulice da bi iszrazili svoj revolt protiv odmetnickih vlada i vandalisticke politike koju one provode vec punih 20 godina u ovoj Zemlji.

Imajte na umu, a i njima to prenesite, da je ovo:

-  Zemlja njenih gradjana i radnika koje policijske snage moraju da stite a ne da ih tuku,  a da su vlade tu da im pomognu da zive zivot dostojan Covjeka a ne da njima vladaju !?

 

 

2/ Zahtjevamo od vas da licno,  kao Ministar sigurnosti BiH pod hitno poduzmete sve neophodne mjere za oslobadjanje gradjana uhapsenih prilikom insistiranja na svojim ljudskim i gradjnskim pravima. U protivnom, smatrat cemo vas odgovornim za sve probleme koji bi mogu da nastupe po pitanju sigurnosti u Zemlji, a u tom slucaju, insistirat' cemo i na vasoj licnoj i ministarskoj odgovornosti za poslijedice koje bi mogle da uslijede kao rezultat vase institucionalne pasivnosti.

 

 

3/ Kao gost u emisiji Senda Hadzifejzovica vi ste izjavili da kao Ministar sigurnosti BiH "nemate  pravo da u situacijama kakve su upravo danas na nasim ulicama,  na bilo koji nacin mijesate u rad gradskih i kantonalnih vlasti"  !?

Ukoliko Ministar sigurnosti BiH uistinu nema pravo da u ovakvim "nesigurnosnim" prilikama u Zemlji djeluje:

1/ kakvu, i da li uopste ima ikakvu svrhu postojanje ovakvog instituta  Ministra sigurnosti u BiH,

2/ sta je njegov posao osim sto, u tom slucaju prima nezaradjenu platu od onih koji danas gladni protestuju na ulici, i

3/ zasto se vi licno, kad vec zelite da pomognete tim gladnim i obescascenim ljudima na ulici  ne odreknete svoje nezaradjene plate  - ako vec niste kompetentni po sluzbenoj duznosti da im kao Ministar sigirnosti BiH na bilo koji drugi nacin pomognete !?

 

Napominjemo vas. g. Ministre, DA MOZETE OCEKIVATI DA UDRUZENI RADNICI ZAOBILAZECI SVE KORUMPIRANE INSTITUCIJE SISTEMA I VLASTITE SINDIKATE IZADJU NA ULICE, ( JER SAMO SU ONI LEGALAN I LEGITIMAN SUBJEKT KOJI U OVOJ ZEMLJI STVARA I GRADI  -  NARAVNO, KADA U TOME NISU ONEMOGUCENI OD STRANE ONIH KOJI VANDALIZIRAJU I RAZGRADUJU DRZAVU UZ POMOC SVOJIH PRIVATNIH MILICIJA ) A U SITUACIJI KAKVA JE SADA, KADA PONASANJE RAZULARENIH PARTIJSKIH  ZANDARMERIJA  PO NAREDBI NJIHOVIH SEFOVA NEKONTROLISANO PRELAZI SVOJE NADLEZNOSTI TO BI ZNACILO VELIKI PROBLEM PO PITANJU SIGURNOSTI U ZEMLJI. A U TOM SMISLU, VI STE GLAVNI SEF !?

 

LJUDSKA STRADANJA I PONIZENJA, KAO NI GLADNI RADNICI  NA ULICAMA NE VODE BRIGU O MEDJUSOBNIM ETNICKIM. RELIGIJSKIM, POLITICKIM I SVIM DRUGIM  RAZLIKAMA,  PA IH TO CINI LEGITIMNIJIM, SNAZNIJIM I UCINKOVITIJIM OD SVIH DRUGIH -  NEO-NACIONALISTICKIH ILI  KLERO-ETNICKIH REFORMATORA OVE DRZAVE !?

 

STOGA, SAMO JEDINSTVENA GRADJANSKA REVOLUCIJA U OVOJ ZEMLJI MOZE IMATI ZA POSLIJEDICU DOBRE REZULTATE. A KADA SE ONA VEC JEDNOM DOGODI,  U JEDNOM GRADU, KAO STO JE TO TUZLA, SARAJEVO, ZENICA, MOSTAR ILI BANJALUKA,  TESKO CE JE ZAUSTAVITI SEF POLICIJE KOJA BIJE NAROD A ON NAD NJOM "NEMA NIKAKVE NADLEZNOSTI" !?  DOGADJACE  SE ONA PO ZAKONIMA "DOBROG PRIMJERA" I LANCANE REAKCIJE I U DRUGIM GRADOVIMA BiH U KOJIMA SE DANAS,  NA TAKVU MOGUCNOST GLEDA SA VELIKIM STRAHOM!? A ZNA SE I ZASTO !? UPRAVO ZATO SU DANAS TAKO SNAZNE POLICIJSKE SNAGE NA ULICAMA, ALI NEMOJTE DA BRINETE, SUTRA II BILO KAD BICE I MNOGO SNAZNIJA PRAVNA DRZAVA !!!

 

MEDJUTIM,  ONAJ KO SVE TO NEMA U VIDU, A PONAJVISE MINISTAR SIGURNOSTI BiH, I NE BUDE IZVRSAVAO SVOJE OBAVEZE PREMA  NARODU I  DRZAVI,  POSTUJUCI I PRIMJENJUJUCI U SVOM RADU DRZAVNI USTAV I MEDJUNARODNE NORME O LJUDSKIM PRAVIMA,  MORAT CE LICNO ISPASTATI ZA NOVONASTALU SITUACIJU I NE GINE MU "PRAVNA DRZAVA" !?

 

Imajte to u vidu. To je u vasem najboljem interesu !!!

 

Dana, 8. februara, 2014. godine

 

 

Udruzeni radnici i clanovi

Pro-bosanski orjentisaniih facebook grupa

okupljenih u grupi "Zajedno"

 

 

P.S: Dostavljeno: sredstvima informisanja

 

 


Ibrahim Pelesic    Kontaktirajte autora peticije