Peticija za otvaranje mesdžida na MAT-u

Menadžmentu Međunarodnog aerodroma Tuzla!

S obzirom na sve veću potrebu da se vjernicima muslimanima obezbjedi adekvatna prostorija za obavljanje obavezne dnevne molitve, pozivamo vas da se angažujete i obezbjedite istu!

Potreba za takvom prostorijom je očigledna i opravdana, jer, osim što se aerodrom nalazi u državi u kojoj je natpolovično stanovništvo islamske vjere pa samim tim i objektivna mogučnost da će neko od uposlenih biti u potrebi za takvom prostorijom, također je i veliki broj putnika, korisnika vaših usluga, onih radi kojih ste tu, a koji su u potrebi za prostorom u kojem će obaviti molitvu.

To je praksa i svih ozbiljnih međunarodnih pa i manjih aerodroma u svijetu, tako da ćete tim potezom ući u savremene tokove poslovanja, kao i svjetski trend poštivanja ljudskih prava i rad na njihovom promoviranju, uživanju i unapređivanju.

Pravo na praktikovanje vjere je jedno od temeljnih ljudskih prava, zagarantovano i međunarodnim pravnim aktima a njihovo ograničavanje i ugrožavanje je necivilizacijski čin koji zaslužuje svaku vrstu osude.

 

Ovom peticijom zahtjevamo da se obezbjedi prostorija za obavljanje molitve, mesdžid, i da se poštuju i adekvatno obezbjede i zaštite prava vjernika!

 

Unaprijed Hvala!

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize almir to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people who are viewing other petitions on our site, but have not yet viewed this petition.

Facebook