Peticija za otvaranje mesdžida na MAT-u

Menadžmentu Međunarodnog aerodroma Tuzla!

S obzirom na sve veću potrebu da se vjernicima muslimanima obezbjedi adekvatna prostorija za obavljanje obavezne dnevne molitve, pozivamo vas da se angažujete i obezbjedite istu!

Potreba za takvom prostorijom je očigledna i opravdana, jer, osim što se aerodrom nalazi u državi u kojoj je natpolovično stanovništvo islamske vjere pa samim tim i objektivna mogučnost da će neko od uposlenih biti u potrebi za takvom prostorijom, također je i veliki broj putnika, korisnika vaših usluga, onih radi kojih ste tu, a koji su u potrebi za prostorom u kojem će obaviti molitvu.

To je praksa i svih ozbiljnih međunarodnih pa i manjih aerodroma u svijetu, tako da ćete tim potezom ući u savremene tokove poslovanja, kao i svjetski trend poštivanja ljudskih prava i rad na njihovom promoviranju, uživanju i unapređivanju.

Pravo na praktikovanje vjere je jedno od temeljnih ljudskih prava, zagarantovano i međunarodnim pravnim aktima a njihovo ograničavanje i ugrožavanje je necivilizacijski čin koji zaslužuje svaku vrstu osude.

 

Ovom peticijom zahtjevamo da se obezbjedi prostorija za obavljanje molitve, mesdžid, i da se poštuju i adekvatno obezbjede i zaštite prava vjernika!

 

Unaprijed Hvala!

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize almir to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook