Peticija za otvaranje mesdžida na MAT-u

Menadžmentu Međunarodnog aerodroma Tuzla!

S obzirom na sve veću potrebu da se vjernicima muslimanima obezbjedi adekvatna prostorija za obavljanje obavezne dnevne molitve, pozivamo vas da se angažujete i obezbjedite istu!

Potreba za takvom prostorijom je očigledna i opravdana, jer, osim što se aerodrom nalazi u državi u kojoj je natpolovično stanovništvo islamske vjere pa samim tim i objektivna mogučnost da će neko od uposlenih biti u potrebi za takvom prostorijom, također je i veliki broj putnika, korisnika vaših usluga, onih radi kojih ste tu, a koji su u potrebi za prostorom u kojem će obaviti molitvu.

To je praksa i svih ozbiljnih međunarodnih pa i manjih aerodroma u svijetu, tako da ćete tim potezom ući u savremene tokove poslovanja, kao i svjetski trend poštivanja ljudskih prava i rad na njihovom promoviranju, uživanju i unapređivanju.

Pravo na praktikovanje vjere je jedno od temeljnih ljudskih prava, zagarantovano i međunarodnim pravnim aktima a njihovo ograničavanje i ugrožavanje je necivilizacijski čin koji zaslužuje svaku vrstu osude.

 

Ovom peticijom zahtjevamo da se obezbjedi prostorija za obavljanje molitve, mesdžid, i da se poštuju i adekvatno obezbjede i zaštite prava vjernika!

 

Unaprijed Hvala!

Potpišite ovu peticiju

Svojim potpisom dajem ovlast da almir preda moj potpis nadležnima ovoga problema.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Facebook