Peticija za posthumnu dodjelu počasne diplome Fakulteta političkih nauka - Jasminu Džemiđiću

Jasmin Lenard Džemiđić bio je čovjek, borac za ljudska prava, komičar, heroj savremenog doba; zato što je cijeli život pokazivao da čovjek sa vrlo malo može učiniti vrlo mnogo i to u društvu koje za vrlo malo - traži vrlo mnogo.

Prijatelji, s kojima je studirao na Fakultetu političkih nauka, koji su mu pomagali da pristupi zgradi, pisali peticije, žalbe, zahtjeve... nisu uspjeli da mu pomognu da ostvari svoje osnovno ljudsko pravo. Zbog toga, on je bio prinuđen ispisati se sa fakulteta, samo zbog nekoliko stepenica. 

Jasmin više nije s nama, ali njegova snaga volje, pozitivnost, humor i borbenost dugo će nas podsjećati da - itekako može!

Iako sada simbolično, mi želimo da makar malo ispravimo nepravdu i odamo počast borcu kojem nije ni trebao fakultet da učini za ljude, ljudska prava, Sarajevo i BiH, mnogo više od raznih političara; tako što ćemo našim potpisima tražiti da mu se posthumno dodijeli počasna diploma Fakulteta političkih nauka UNSA.

Zbog toga, pozivamo sve koji su poznavali Jasmina, a do kojih dođe ova peticija da je potpišu, a mi ćemo se pobrinuti da ovaj put uspijemo!

Jasmin_Lenard1.jpg


Udruženje: ODISEJ    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Udruženje: ODISEJ to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...