Peticija za stadion FK Sarajevo

U ime brojčano velike armije navijača, koji su ujedno birači i poreski obveznici, objavljujemo ovu inicijativu/peticiju koja ima samo jedan cilj, da trajno riješi pitanje vlasništva i lokacije stadiona FK Sarajevo!
Zbog toga zahtijevamo da u ime kluba trenutno rukovodsvo formira grupu sastavljenu od eksperata, koji ovaj delikatan zadatak mogu isplanirati, organizovati, voditi i kontrolisati, poštujući sve principe modernog menadžmenta. Komisija ima zadatak, da napravi studiju izvodljivosti izgradnje novog ili popravke stadiona Kosevo, kako bi u budućnosti ovaj klub sa tradicijom dugom 70 godina imao svoj vlastiti dom kompatibilan sa svjetskim standardima, koje kao imperativ nameću takmičenja pod pokroviteljstvom UEFA i FIFA.
Predlažemo takodjer, da klupsko rukovodstvo u tretiranju ovog cilja bude otvoreno za angažman svih ljudi kojima je FK Sarajevo u srcu, a na odgovarajući i volonterski način mogu odgovoriti ovom kompleksnom zahtjevu, svojim znanjem, željom, finansijski ili bilo kojim drugim stručnim angažmanom. U armiji, kao sto je ova naša Bordo, takvih imamo na pretek, čiji potencijali odgovaraju svjetskim standardima.
Zahtijevamo hitnu sjednicu Opštinskog Vijeća Centar, na kojem bi se Načelnik, Vijećnici i rukovodstvo Sportskog Centra izjasnili javno kakve planove imaju za stadion Koševo i u kojem terminu mogu da realizuju iste. Ukoliko takvi planovi ne postoje ili ukoliko opštinsko rukovodstvo nema kapacitet za ekzekuciju evropskog Koševa, zahtijevamo da se u riješenje ovog pitanja uključe preostale tri sarajevske opštine, kao i Kanton Sarajevo i da iznadju, predlože i ponude bolja i moguća konačna rješenja.
Svjesni da FK Sarajevo nije samo pitanje kluba i navijača, a konsekventno tome je društvena organizacija od velike važnosti za Grad, Kanton i u širem smislu za državu Bosnu i Hercegovinu, očekujemo da ova inicijativa udje u razmatranje i rješavanje odmah.
Takodjer zahtijevamo da se o ovoj inicijitavi obavijesti gospodin Tan, da javno kaže svoj stav, kao da i artikulira eventualne korake koje će on kao večinski vlasnik dionica kluba poduzeti po ovom pitanju.
Ova usaglašena peticija da se objavi na službenim stranicama kluba i desiminira putem email-a članovima kluba, svim medijima i tako otklonimo pitanje legitimiteta iste, a istodobno ukažemo na ozbiljnost naših namjera da ovaj projekat izvedemo do kraja. Pri tome važno je poslati nedvosmislenu poruku da smo istrajni u ideji da prepoznamo one subjekte koji imaju na djelu pozitivan odnos prema ovoj važnoj inicijativi, kao i da utvrdimo odgovornost za sve one koji stoje na putu egzekucije iste.
Konačno očekujemo, da se putem zvanične stranice navijači redovno informišu šta, koliko i kako je klub poduzeo po ovom, za nas najvećem pitanju, užasnuti eventualnom perspektivom da i dalje budemo gosti ili podstanari na neuslovnom stadionu, u svom gradu čije ime nosimo 70 godina!

FB grupa " BORDO BIH FAMILIJA"