Peticija za ukidanje stručnih maturskih ispita 2020 godine za srednje škole.

Iz nama svima poznatih razloga (Korona Virus), u sve osnovne i srednje škole je uveden sistem online nastave putem aplikacije zoom. Da li je kvaliteta edukacije ostala ista ili je lošija nego u školskim ustanovama nećemo puno pisati jer je to sasvim očito.

Iz ova dva prethodno navedena razloga, velika većina učenika smatra da bi se zaključne ocjene stručnih predmeta trebale prenijeti i pisati kao ocjene stručnih maturskih ispita. Prvenstveno treba sačuvati zdravlje pojedinca na način da se ne izlažu riziku u učionicama u kojima bi se obavljali maturski ispiti. Svi su mnogo zabrinuti za svoje zdravlje a isto tako na taj način izlažu svoju porodicu i najbliže.

Učenici maturanti koji nisu imali prilike da isprave svoje negativne ocjene su također zakinuti na vremenu a jos više na znanju, stoga bi se na neki način trebalo dati razumijevanja i tim učenicima. 

Hvala na podršci.


Maturanti školske 2019/2020 godine    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Maturanti školske 2019/2020 godine to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...