Peticija za ukidanje stručnih maturskih ispita 2020 godine za srednje škole.

Iz nama svima poznatih razloga (Korona Virus), u sve osnovne i srednje škole je uveden sistem online nastave putem aplikacije zoom. Da li je kvaliteta edukacije ostala ista ili je lošija nego u školskim ustanovama nećemo puno pisati jer je to sasvim očito.

Iz ova dva prethodno navedena razloga, velika većina učenika smatra da bi se zaključne ocjene stručnih predmeta trebale prenijeti i pisati kao ocjene stručnih maturskih ispita. Prvenstveno treba sačuvati zdravlje pojedinca na način da se ne izlažu riziku u učionicama u kojima bi se obavljali maturski ispiti. Svi su mnogo zabrinuti za svoje zdravlje a isto tako na taj način izlažu svoju porodicu i najbliže.

Učenici maturanti koji nisu imali prilike da isprave svoje negativne ocjene su također zakinuti na vremenu a jos više na znanju, stoga bi se na neki način trebalo dati razumijevanja i tim učenicima. 

Hvala na podršci.


Maturanti školske 2019/2020 godine    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Maturanti školske 2019/2020 godine to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...