Poboljšajmo cestovnu infrastrukturu u blizini osnovnih škola i povećajmo sigurnosti naše djece!

web_4.jpg

OVO JE MOJA ULICA - ŽELIM SIGURNO DO ŠKOLE”  

Svake godine u saobraćajnim nesrećama strada oko 250 000 djece i mladih. Približno toliko ih umire i od posljedica gradskog zagađenja zraka na otvorenom, čemu cestovni saobraćaj značajno pridonosi. Cestovni saobraćaj danas je vodeći uzrok smrti djece starije od pet godina i adolescenata u svijetu. Svakodnevno na putu od kuće do škole i nazad djeca su izložena opasnostima u saobraćaju. Djeca su nižeg rasta što često onemogućava vozačima da ih uoče na vrijeme, a koliko god bili odgovorni  njihovi postupci su spontani i nepromišljeni. Zato, mi odrasli, trebamo učiniti sve kako bismo povećali njihovu sigurnost u saobraćaja. Naš zadatak jeste da im stalno ukazujemo na pravilno ponašanje u saobraćaju, ali i da napravimo ceste sa takvom infrastrukturom koje će im oprostiti njihovu bezbrižnost, spontanost i pogreške u ponašanju. Jer svaki izgubljeni život tragedija je koja se može spriječiti. 

Djeca imaju pravo sigurno šetati ulicama i naseljima!

Djeca imaju pravo na siguran put do škole!

Djeca imaju pravo na ceste bez nasilja!

Djeca imaju pravo da istražuju svijet!

Djeca imaju pravo da udišu čist zrak!

Djeca imaju pravo da se čuje i njihov glas!  

Ovo je njihova budućnost. Ovo je i njihov svijet. Ovo su i njihove ulice.

Potpisujem za život svakog djeteta!

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize BIHAMK to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )