Kliknite „DA“ za Porodično/psihološko savjetovalište Amica Educa

Pokrenuli smo zagovaračku kampanju sa kojom želimo da Porodično/psihološko savjetovalište bude kontinuirano sufinansirano od strane Vlade Tuzlanskog kantona kako bismo mogli nastaviti pomagati onima u potrebi. Uspjeli smo opstati i djelovati 25 godina. Sada nam je potrebna vaša podrška. Potpisivanjem ove peticije pokažite da je naš rad važan i potreban! 

ZAŠTO JE AMICA EDUCA VAŽNA?

Život je danas izazovniji nego što je bio ikada prije: u sve smo većoj oskudici a istovremeno u stalnoj trci za novcem. Teške okolnosti dovode nas do povećanja straha, anksioznosti, zabrinutosti i depresije.  Stanje je postalo još gore od nastupanja COVID-19 pandemije. Ljudi su sve više pod stresom, u porodicama su sve prisutnije svađe, u porastu je nasilje, broj razvoda, broj suicida... Djeca i mladi se sve češće odaju rizičnim ponašanjima.   Od pojave pandemije preko 30.000 radnika u BiH je ostalo bez posla. Kada se na ionako tešku situaciju doda i egzistencijalni strah, jasno je da je mentalno zdravlje građana/ki postalo ozbiljno ugroženo. Na žalost, institucije koje djeluju u ovoj oblasti nemaju dovoljno kapaciteta da se nose sa ovako brzorastućim problemom.  

POMOĆ JE DOSTUPNA AKO POMOĆ TRAŽIMO!

Porodično/psihološko savjetovalište Amica Educe je mjesto u kojem građani/ke Tuzlanskog Kantona mogu dobiti podršku i pomoć za prevladavanje psiholoških poteškoća i razvoj unutarnjih snaga neophodnih za prevazilaženje kriznih životnih situacija. Imamo iskusne profesionalce/kinje iz oblasti psihosocijalnog rada i mentalnog zdravlja. Posljednjih 25 godina besprekidno radimo na psihosocijalnom osnaživanju građana/ki a samo u posljednjih 5 godina direktno smo podržali više od 7000 osoba i 160 porodica u riziku. Od početka našeg djelovanja, pored pružanja podrške, istovremeno ulažemo napore da osiguramo sredstva za neprekidan rad Porodičnog/ psihološkog savjetovališta.  

VAŠA PODRŠKA NAM JE SADA VAŽNA! MOLIMO VAS, POTPIŠITE PETICIJU!

Potpisivanjem ove peticije povećavate šanse da vi i ostali građani/ke i dalje bez prekida mogu koristiti usluge Porodičnog/psihološkog savjetovališta i dobiti podršku onda kada je ona potrebna. Potpisivanjem ove peticije pomažete nama da bismo mi mogli pomoći vama.  

young-businesspeople-putting-their-hands-together_23-2148187231.jpg

Inicijativa je podržana u okviru projekta “Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje organizacija civilnog društva u BiH”, 2018-2020. kojeg realizira CARE International u BiH zajedno s CARE-om Češka, u okviru razvojne saradnje Češke Republike.

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Amica Educa to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )