Pravda za Jelenu !

Građani Srbije i regiona 

 https://www.facebook.com/groups/441439486066040/?ref=bookmarks

https://www.facebook.com/Hocemo-Pravdu-Za-Jelenu-Jecu-KrsmanovicHocemo-Pravdu-Za-Janu-1953763881564692/

 https://www.facebook.com/RIP-Jelena-Jeca-Krsmanovi%C4%87-1737592469788054/?ref=br_rs

https://www.facebook.com/JelenaJecaKrsmanovicOfficial/?ref=br_rs

 

 

KABINET REPUBLIČKOG JAVNOG TUŽIOCA

Nemanjina 22-26, 11000 Beograd, Srbija  

 

 

Predmet: 

ZAHTEV ZA IZUZEĆE ZAMENIKA VIŠEG JAVNOG TUŽIOCA BEOGRAD LJUBICE VESELINOVIĆ U PREDMETU JELENE KRSMANOVIĆ - MARJANOVIĆ

 

Obrazloženje:

Ubistvo Jelene Krsmanović - Marjanović je krivično delo koje je potreslo narod Srbije i regiona. Istraga ovog ubistva je loše vođena od strane postupajuće tužiteljke Ljubice Veselinović. Nedopustivo je da se na nalaz sudskog veštaka iz oblasti sudske medicine čeka više od godinu dana. Pri tome se veštačenje poverava veštaku koji nije radio obdukciju leša, kako to nalaže član 130. stav 2 ZKP Republike Srbije.

Postupajuća tužiteljka je pokazala nepoznavanje prava, koje bi trebalo da odlično poznaje, s obzirom na mesto na kom se nalazi. Ovo nepoznavanje se ogleda u davanju statusa oštećene Jeleninoj sestri Teodori Krsmanović, a zatim pred samo davanje iskaza kao svedoka, tužiteljka taj isti status oduzima.

Ako postupajuća zamenica Višeg javnog tužioca ne poznaje dobro pravo, kako možemo biti sigurni u njen sud ocene prikupljenih dokaza, što ni u kom slučaju nije njena struka?

Odbijanje stručne pomoći od strane CFI doo Novi Sad, neuzimanje u razmatranje njihove rekonstrukcije i predloženih istražnih radnji, koje ne mogu odmoći istrazi, već sigurno samo pomoći, ukazuju na površan pristup ove tužiteljke. Nepozivanje svedoka koji bi mogli da rasvetle događaj na nasipu, jer poznaju porodicu Marjanović i očevici su događaja, već pozivanje svedoka kojima je sutradan rečeno da su u pitanju Jelena i Zoran Marijanović, ostavlja mesto sumnji u rad ove tužiteljke.  

Ovom peticijom želimo ujedno da utičemo i na savest Višeg javnog tužioca da izuzme ovu tužiteljku, a predmet poveri svom zameniku koji će predmetu prići profesionalno, sa vlikom dozom ozbiljnosti i namerom da se predmet rasvetli.  

 

Očekujemo odgovor od nadležnih lica.  

S poštovanjem,

 

Građani Srbije i regiona


Građani Srbije i regiona    Kontaktirajte autora peticije