Preimenovanje ulice "Gimnazijska" u "Ulica Edite Malkoč"

Nakon tragičnog gubitka naše voljene Edite, mi - građani Bosanske Krupe, ovim putem predlažemo preimenovanje ulice "Gimnazijska" u "Ulica Edite Malkoč", kako uspomena na našu Editu ne bi blijedila.

Edita je rođena 28. marta  1996. godine u Bihaću kao drugo dijete Enesa i Jasminke Malkoč. Osnovno obrazovanje stiče u Drugoj osnovnoj školi Bosanska Krupa kao odličan učenik. Obrazovanje nastavlja u Općoj gimnaziji Bosanska Krupa u kojoj je također ostvarila odlične uspjehe.

Odveć zaljubljena u knjigu, Edita je nakon uspješne mature odlučila svoj put nastaviti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu na odsjeku psihologije.Kao marljiva studentica, Edita ostvaruje i izvanredne rezultate i na fakultetu.

Upravo tu, u Sarajevu, nedaleko od fakulteta, Editin ovozemaljski život prestaje. Ubijena je, nedužna, zajedno sa prijateljicom Selmom Agić. A mi, koji smo ostali iza nje u ovom svijetu punom zlobe i pakosti, žalimo što nam je tako rano uzeta, jer ćemo je ostati zauvijek željni.

Ubijena tragajući za znanjem. Ubijena je učeći.

Svojom marljivošću, nasmijanošću, vedrinom i srcem punim ljubavi, Edita može služiti kao primjer budućim generacijama našeg grada. Uzorita, časna i voljena, Edita je zaslužila da je naš grad nikad ne zaboravi. 

 

S poštovanjem i srcem punim tuge, 

građani Bosanske Krupe


Građani Bosanske Krupe    Kontaktirajte autora peticije