Preimenovanje ulice "Gimnazijska" u "Ulica Edite Malkoč"

Nakon tragičnog gubitka naše voljene Edite, mi - građani Bosanske Krupe, ovim putem predlažemo preimenovanje ulice "Gimnazijska" u "Ulica Edite Malkoč", kako uspomena na našu Editu ne bi blijedila.

Edita je rođena 28. marta  1996. godine u Bihaću kao drugo dijete Enesa i Jasminke Malkoč. Osnovno obrazovanje stiče u Drugoj osnovnoj školi Bosanska Krupa kao odličan učenik. Obrazovanje nastavlja u Općoj gimnaziji Bosanska Krupa u kojoj je također ostvarila odlične uspjehe.

Odveć zaljubljena u knjigu, Edita je nakon uspješne mature odlučila svoj put nastaviti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu na odsjeku psihologije.Kao marljiva studentica, Edita ostvaruje i izvanredne rezultate i na fakultetu.

Upravo tu, u Sarajevu, nedaleko od fakulteta, Editin ovozemaljski život prestaje. Ubijena je, nedužna, zajedno sa prijateljicom Selmom Agić. A mi, koji smo ostali iza nje u ovom svijetu punom zlobe i pakosti, žalimo što nam je tako rano uzeta, jer ćemo je ostati zauvijek željni.

Ubijena tragajući za znanjem. Ubijena je učeći.

Svojom marljivošću, nasmijanošću, vedrinom i srcem punim ljubavi, Edita može služiti kao primjer budućim generacijama našeg grada. Uzorita, časna i voljena, Edita je zaslužila da je naš grad nikad ne zaboravi. 

 

S poštovanjem i srcem punim tuge, 

građani Bosanske Krupe


Građani Bosanske Krupe    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

Fill the form below to sign this petition created by Građani Bosanske Krupe. The author of the petition will see all the information you provide on this form.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook