Prioritiziranje djece bez roditeljskog staranja prilikom stipendiranja i zapošljavanja

inbound3292658843939022568.jpg

Mi smo učenici IIId odjeljenja, u sklopu CIVITAS projekta "Ja građanin" obrađujemo temu "Usvajanje djece u BiH". U cilju nam je ubrzati zakonske procedure i korigirati zakone vezane za usvajanje, kao i pomoći nezbrinutoj djeci i nakon navršene 18. godine života. U 90% slučajeva usvajaju djeca mlađeg uzrasta, te nažalost, tinejdžeri i mlađi adolescenti ostaju nezaštićeni. Pokušali smo iznaći rješenje ovog problema te smo ideju iscrpili iz Zakona o dopunskim pravima boraca, obzirom da djeca poginulih i nestalih boraca imaju ovakve prednosti i podršku od strane vlasti.

Kako bismo i djeci bez roditeljskog staranja pružili neki vid sigurnosti i prioritizirali ih prilikom zapošljavanja i stipendiranja, molimo Vas da potpišete ovu peticiju kako bismo mogli pokrenuti inicijativu i postići korisne promjene u društvu, te izmijeniti i dopuniti Zakon o socijalnoj zaštiti.

 

 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Učenici IIId to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...