Spasi me

Inicijativa: "Spasi me"

 

Cilj: Smanjenje otpada hrane, podrška ekosistemu i pomoć ugroženim zajednicama.

 

Opis inicijative:

Pokrećemo projekt "Spasi me" s ciljem smanjenja otpada hrane, podrške održivosti i pružanja pomoći ugroženim zajednicama. Prodajni objekti će formirati posebne sekcije s proizvodima koji se približavaju isteku roka ili voćem i povrćem koje je u posljednjoj fazi svježine.

 

Paušalna cijena: Uvodi se jedinstvena cijena od npr. 5 KM za svaki paket robe u ovoj sekciji. Time se osigurava pristupačnost proizvoda i potiče odgovorno ponašanje prema okolišu.

 

Benefiti:

  • Smanjenje otpada hrane: Ovom inicijativom smanjujemo količinu hrane koja se inače bacila, pridonoseći očuvanju okoliša.
  • Podrška ekosistemu: Potičemo održivost promoviranjem iskorištavanja hrane prije isteka roka, čime se smanjuje pritisak na ekosistem.
  • Socijalna odgovornost: Pružamo pomoć ugroženim grupama, omogućujući im pristup jeftinijoj hrani i istovremeno potičemo solidarnost u zajednici.

 

Implementacija:

  • Označavanje proizvoda: Prodajni objekti će jasno označavati proizvode u "Spasi me" sekciji radi lakšeg prepoznavanja.
  • Promotivne kampanje: Organizirat ćemo kampanje kako bismo podigli svijest o inicijativi, potaknuli kupce na odgovorno ponašanje i istaknuli ekološke i društvene benefite.

 

Ova inicijativa ima potencijal unaprijediti naše društvo kroz smanjenje otpada hrane, podršku održivosti i pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije.


Mirha Biloglavic    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Mirha Biloglavic to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...