Sportske dvorane sportistima

Banja Luka već 20 godina ima čudnu tradiciju da organizuje Sajam knjige u Sportskoj dvorani Borik i to u vrijeme kad sportski klubovi završavaju svoje pripreme za predstojeću sezonu. Ovo nije jedina aktivnost u dvorani kojoj tu nije mjesto ali je uz ostale sajmove zauzimala dvoranu na veći broj dana u komadu i to su situacije kad klubovi nemaju izlaza, treninzi trebaju ali se nemaju gdje održati, takođe i prvenstvene utakmice. Argument da je to već 20 godina tako i da ne treba mijenjati ne stoji jer takvim načinom razmišljanja nikad se ništa ne bi mijenjalo na bolje. Sajmovi nisu jedini problem, tu su i koncerti kao i politička okupljanja ali to je na dan ili dva pa problem može lakše da se riješi. Sajam nije za dvoranu jer se tih dana pretvori u pijacu a posjeta apsolutno ne opravdava štetu koja se nanosi klubovima. Ne želim ovom peticijom nikog da blatim i optužujem niti da ulazim u političke igrarije, samo želim da sport pobijedi i da dvorane služe isključivo za sportske svrhe. Zahvaljujem za podršku svima koji daju glas za zdravo razmišljanje

Sportske dvorane sportistima, sajam sajmovima i otvorenim prostorima kao što je Trg Krajine a mogu se iskoristiti i novogodišnje kućice i napraviti pravi ugođaj u parkiću do 22h svaki dan, time bi i posjeta bila veća.

Darko Savić

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Darko Savić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI







Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...