Sportske dvorane sportistima

Banja Luka već 20 godina ima čudnu tradiciju da organizuje Sajam knjige u Sportskoj dvorani Borik i to u vrijeme kad sportski klubovi završavaju svoje pripreme za predstojeću sezonu. Ovo nije jedina aktivnost u dvorani kojoj tu nije mjesto ali je uz ostale sajmove zauzimala dvoranu na veći broj dana u komadu i to su situacije kad klubovi nemaju izlaza, treninzi trebaju ali se nemaju gdje održati, takođe i prvenstvene utakmice. Argument da je to već 20 godina tako i da ne treba mijenjati ne stoji jer takvim načinom razmišljanja nikad se ništa ne bi mijenjalo na bolje. Sajmovi nisu jedini problem, tu su i koncerti kao i politička okupljanja ali to je na dan ili dva pa problem može lakše da se riješi. Sajam nije za dvoranu jer se tih dana pretvori u pijacu a posjeta apsolutno ne opravdava štetu koja se nanosi klubovima. Ne želim ovom peticijom nikog da blatim i optužujem niti da ulazim u političke igrarije, samo želim da sport pobijedi i da dvorane služe isključivo za sportske svrhe. Zahvaljujem za podršku svima koji daju glas za zdravo razmišljanje

Sportske dvorane sportistima, sajam sajmovima i otvorenim prostorima kao što je Trg Krajine a mogu se iskoristiti i novogodišnje kućice i napraviti pravi ugođaj u parkiću do 22h svaki dan, time bi i posjeta bila veća.

Darko Savić

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Darko Savić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

We will not display your email address publicly online.

We will not display your email address publicly online.Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...