Stop eksternoj maturi

Ministrica Hota-Muminovic, vratitla  je extrenu maturu u Osnovnu Skolu nakon skoro dvije godine pandemije, izostanaka te online nastave. Djeca su nesto ucila ali gradivo nije dobro usvojeno. Ucenici imaju toliko praznina da ce externa matura biti farsa i te ce utjecati na budzet ionako praznih dzepova roditelja u Kantonu placajuci silne instrukcije. 

 Matura je nepotrebna djeci koja se upisuju u zanatske skole, skole strucnih zanimanja isl. 

Vratiti prijemne ispite u skolama, prilagodjene za svaku skolu i ono sta je prioritet u istoj.

Ako je svrha exsterne mature da deprimira, degradira, obezvrdjuje i podcjenjuje djecu koja su nadarena za umjetnost, muziku, građevinu i sl onda neka se odrzi.

 Externa matura je promocija malog procenta odlikasa i uzasna diskriminacija i omalovazavanje djece ne nadarene za tri nastavna predmeta koje obuhvaca matura.

Molim da istu proslijedite vasim prijateljima.

 

Hvala.

 

 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize KTM to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )