Stop uništavanju rijeke Žepe

PETICIJA PROTIV IZGRADNJE HIDROCENTRALE NA RIJECI ŽEPI

Rijeka Žepa je naš krvotok, naša ljepota, naš ponos.
Ona čini neizostavan dio prirodnog bogatstva Mjesne zajednice Žepa. Na njoj je Rimski most i most iz perioda Osmanske vladavine, uvršten na Listu ugroženih spomenika. Ona uz svu ljepotu predstavlja i veliko bogatstvo koje smo naslijedili od naših predaka u kome želimo da uživa svaki častan čovjek i koje želimo da ostavimo generacijams koje dolaze.

Duže od deceniju traju pokušaji POHLEPNIH I BEZDUŠNIH "INVESTITORA" I POJEDINACA koji su izgradnjom hidrocentrale za sitnu paru spremni uništiti svo bogatstvo i ljepotu rijeke Žepe, našu sadašnjost i budućnost. Sve priče o koristi izgradnje bilo kakve hidrocentrale na rijeci Žepi su čista laž, pohlepna otimačina i udar na našu sadašnjost i budućnost, napad na životnu sredinu, ljepotu i vodno bogatstvo našeg kraja. Koristi tog poduhvata mogu imati samo svjetski hoštapleri i pohlepni pojedinci koje oni potkupljuju i potpuno su zanemarive u odnosu na štetu koju bi hidrocentrala uzrokovala stanovništvu i okolišu Žepe, ali i svim građanima Bosne i Hercegovine.
Uostalom, izgradnja takvih hidrocentrala je zabranjena u Evropskoj uniji i u Federaciji Bosne i Hercegovine a nadamo se da će biti zabranjena i u manjem BH entitetu.

Odlučno odbacujući lažne ekonomske i tržišne razloge pozivamo vas da se odlučno suprotstavimo novom i svim budućim pokušajima uništavanja prirodnog bogatstva koje smo naslijedili od naših predaka, koje želimo sačuvati za nas i generacije koja dolaze.
Obzirom da razni mešetari pričaju kako je samo šačica ljudi u Žepi protiv izgradnje hidrocentrale pozivamo sve vas koji ste porijeklom iz Žepe a protjerani ste odavde, ili iz bilo kog razloga trenutno živite u bijelom svijetu, ili ste ljubitelji Bosne i Hercegovine i prirodne netaknute ljepote da potpiše ovu peticijui i izrazite svoj stav da ste protiv izgradnje hidrocentrale na rijeci Žepi i da ste spremni svim sredstvima braniti ovu ljepotu koju smo naslijedili od naših predaka u kojoj želimo da uživa svaki dobronamjeran čovjek.

Sa ponosom, punim imenom i prezimenom izrazite svoj stav o izgradnji hidrocentrale na rijeci Žepi:B74FB41B-4722-48DE-BD99-84E23AAE52C8.jpeg

Potpišite ovu peticiju

Potpisivanjem prihvatam da Salim Ćesko može vidjeti sve podatke koje pružim na ovom obrascu.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.

Nećemo prikazivati vašu e-mail adresu javno online.


Dajem saglasnost za obradu informacija koje pružam u ovom obrascu za sljedeće svrhe:
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...