STOP zaposljavanju PODOBNIH!

Postovani sugradjani,

vec dugi niz godina suocavamo se sa nizom problema u drustvu, od kojih je jedan od najvecih zaposljavanje stranackog kadra u drzavnim institucijama, zaposljavanje podobnih, djece mocnika, dok je obican covjek prepusten sam sebi neovisno o tome koliko je sposoban. Sposobni i humani ljudi bez novca i politicke podloge ovdje nisu nigdje dospjeli.

Sto se tice podobnosti i podobnih, nije vazno da li su ranije kaznjavani za teska krivicna djela, ili nisu sposobni za posao koji obavljaju. Poseban je problem prijem takvih kandidata u UKC gdje pomenuti mogu imati kontakt s najslabijim i najranjivijim dijelom populacije - bolesnim osobama.

Nehumanost u ovom drustvu postaje svakodnevnica, a obican covjek, sposoban kandidat bez politicke pozadine ili stele bilo koje vrste, postaje najugrozenija kategorija ovog drustva. U svakoj instituciji, ne samo u UKC-u. A gdje ce sposobni da rade, i je li moraju ici u Njemacku samo da bi prezivjeli?

STOP zaposljavanju podobnih, neovisno o tome kojoj stranci pripadaju i ko im je stela! Vratite nam humanost i ljudsko dostojanstvo u institucije! Vratite nam sposobnost i ljudskost prvenstveno u UKC, jer biti medicinar ili ljekar je POZIV, a ne profesija! Zalosno je i sto se nemedicinsko osoblje zaposljava po stranackoj liniji, cijela ta ustanova treba da odise sposobnoscu i ljudskoscu, a ne korupcijom!

Ispostujte volju gradjana, jer gradjani su oni koji vlasti biraju, i od kojih vlasti zive. Umjesto da vlasti  rade za gradjane, oni rade protiv gradjana i ponizavaju obicnog covjeka na sve moguce nacine. Ako svi odemo draga nasa vlado, nece vas vise imati ko hraniti, ko ce onda placati silne poreze i namete koje ste nam stavili na ledja. Jer i sami znate da trebate vise nego sto vam mogu dati vasi sljedbenici koje nesposobne zaposljavate posvuda, i da vam oni nisu dovoljni. Ako mi odemo, ni vasi zivoti ovdje nece biti tako lagodni kako zelite.

Vrijeme je da se cuje glas naroda, i da se volja naroda ispostuje!

 

 

 


Lejla Klimentic    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Lejla Klimentic to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...