Tražimo OSTAVKU SENADA OSMANOVIĆA Šefa odjeljenja za Obrazovanje u Brčko distirktu BiH

Tražimo OSTAVKU zbog sramne izjave MINISTRA OBRAZOVANJA u Brčko distriktu Senada Osmanovića inače aktuelnog kadra STRANKE DMEOKRATKSE AKCIJE. Osmanović je pored etiketiranja mladih ljudi mimo njihove volje nametnuo političku opciju SDA gdje je takođe u emisiji HIT televizije priznao i sam javno rekao da na konkursima za posao primaju samo mlade Bošnjačke članove SDA. Te da ih pušta da se takmiče međusobno.

Mi grupa mladih ljudi, građana Brčko distirkta BiH  ne osjećamo se kao pripadnici pomenute političke strnake SD,A koju nam nameće dotični gospodin Osmanović. Neki od nas se osjećaju nezavisnim od politike i političkih opcija gdje nam je obrazovanje prioritet, a neki su opredjeljeni za neke druge političke opcije. Međutim osnovno ljudsko demokratsko pravo je pravo na slobodu odabira kako životnog tako i političkog. Ova izjava jednog Ministra Obrazovanja je sramna koja ponizava sve nas mlade koji imamo pravo da biramo sami političke opcije a ne da nam netko sa visoke pozicije nameće. S obzirom da Ministar Osmanović nakon ove izjave iz moralnih razloga nije podnio samoinicijativnu ostavku, mi smo odlučili da pokrenemo online peticiju.

Tražimo  OSTAVKU iz MORALNIH RAZLOGA SENADA OSMANOVIĆA Šefa odjeljenja za Obrazovanje u Brčko distirktu BiH!!!
Građani Brčko distrikta BiH    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Građani Brčko distrikta BiH to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...