Ukidanje sveski u skolskom sistemu.

U doba Korona virusa (Covid-19 virusa) vecina skola je zatvoreno, i djeca idu online. Tokom razdoblja online skolovanja, djeca svakodnevno rade i uce nove stvari oko tehnologije. Ovim putem zelim da se obratim svim ljudima, roditeljima, djeci, da se borimo za bolju buducnost djece, i njihovog puta prema boljem zivotom. Putem ove peticije, vam zelimo dati razloge i obrazlozenja ZASTO smatramo da se sveske trebaju ukinuti u skolskom sistemu:

Clan 1. To je teret! Zbog novih vakcina protiv korona virusa, ministarstvo odbrane je odlucilo poslati djecu 7-8 razreda u skolu, a vjerovatno ce u skorije vrijeme i ostale razrede. Zbog toga, djeca ce u ruksaku morati nositi svoje sveske, a po zapisima predmeta, koliko prosjecno djete 7 ili 8 razreda ima predmeta, djete ce nositi preko 10 SVESKI koje mogu teziti cak i do kilogram. ZBOG TOGA, djeci ode kicma, neka djeca padnu u depresiju a neka jednostavnno nemaju snage da odu do skole pjeske.

Clan 2.To je BEZPOTREBNO! Sveske i prije korone i sada nikad nisu imale smisla osim da radis zadatke. Nastavnici misle da djeca kad dodju kuci pogledaju sveske sta su uradili, ali ne. Djeca ce prije otici na "Google" i potraziti lekciju, a nece gledati u svesku.

Clan 3. Sveske nisu uredne. Prosjecni razred ima preko 15 ucenika koji nemaju uredan rukopis. Zbog toga, nastavnici a mozda i samo djete ne moze procitati sta je napisalo. Zato je bolje da predjemo na pametne sveske ili ti Mobitele, tablete, laptope. Vise u clanu 4.

Clan 4. Moderno doba. Djeci su bezpotrebne sveske ako imaju pametne uredjaje. Puno brze a i lakse je pisati na pametnim uredjajima kao sto su mobiteli, laptopi, tableti, kompjuteri/racunari i slicno. Osim sto je lakse, ne zauzima teret. A povrh svega toga, rukopis je odlican, mogu i djeca procitat a i nastavnici.

Potpisati peticiju mozete dole, a sve peticije su dobrodosle!

Borimo se za bolji zivot!

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize maky. to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...