Upotreba i standardizacija povratnih plastičnih flaša

Plastični otpad čini ogromne neprilike u Sarajevu i cijeloj BiH, bilo da je u pitanju zagađenje vode, okoliša i zraka, uznemiravanje lanca ishrane ili čisto estetska neugodnost, i to je problem o kojem ne čujemo onoliko koliko bi trebali u medijima. 

Ukoliko se nešto ne učini u vezi sa ovim problemom, problemi sa zdravljem ljudi, životinja, biljaka i okloliša mogli bi se pojaviti u narednih par godina ukoliko se ne prestane sa korištenjem jednokratne (nereciklirane) plastike. 

Rješenje leži u jednostavnom sistemu koje su dosad mnoge napredne države poput Kanade, USA, Japana, Australije, Norveške, Švicarske, UK, Njemačke i Hrvatske uspostavile i koji dostiže i do 97% efikasnost, povrat novca za korištene flaše koje se automatski recikliraju i opet stavljaju na tržište. 

Potpisivanjem ove peticije se slažete da se i vaš glas proslijedi nadležnim organima vlasti koji bi se pozabavili ovim problemom i provodom pomenutog rješenja u našoj državi.smece-kod-razvitka4.jpg


Druga Gimnazija Sarajevo    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Druga Gimnazija Sarajevo to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )