Upotreba i standardizacija povratnih plastičnih flaša

Plastični otpad čini ogromne neprilike u Sarajevu i cijeloj BiH, bilo da je u pitanju zagađenje vode, okoliša i zraka, uznemiravanje lanca ishrane ili čisto estetska neugodnost, i to je problem o kojem ne čujemo onoliko koliko bi trebali u medijima. 

Ukoliko se nešto ne učini u vezi sa ovim problemom, problemi sa zdravljem ljudi, životinja, biljaka i okloliša mogli bi se pojaviti u narednih par godina ukoliko se ne prestane sa korištenjem jednokratne (nereciklirane) plastike. 

Rješenje leži u jednostavnom sistemu koje su dosad mnoge napredne države poput Kanade, USA, Japana, Australije, Norveške, Švicarske, UK, Njemačke i Hrvatske uspostavile i koji dostiže i do 97% efikasnost, povrat novca za korištene flaše koje se automatski recikliraju i opet stavljaju na tržište. 

Potpisivanjem ove peticije se slažete da se i vaš glas proslijedi nadležnim organima vlasti koji bi se pozabavili ovim problemom i provodom pomenutog rješenja u našoj državi.smece-kod-razvitka4.jpg


Druga Gimnazija Sarajevo    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Druga Gimnazija Sarajevo to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILIPlaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...