Zahtjevamo javni registar pedofila u FBiH i oštrije kazne!

 

Pozivamo vas da date svoj doprinos za zaštitu naših najranjivih članova zajednice-djece.

Vrijeme je da se učini nešto, tako da zahtjevamo od vlasti:

1. Uvodjenje javnog registra za seksualne prestupnike nad maloljetniciama

2. Strožije kazne, obavezan zatvor u trajnju od najmanje 2 godine

3. Izmjenu Kaznenog zakona u kojem će stajati da osudjeni seksualni prestupnici nad djecom neće moći raditi u bilo kojoj oblasti gdje bi bili u kontaktu sa djecom, kao ni u javnim ustanovama.

 Upis u Registar pedofila bi se vršio na osnovu podataka iz pravosnažno izrečenih presuda. Ti bi podaci biti trajno upisani i bili pristupni svima. Bosna i Hercegovina je jedna od rijetkih država u svijetu koja još uvijek nema registar pedofila i seksualnih prestupnika i obično optuženi prolaze sa blagim kaznama ili nekažnjeno!

Stoga vas molimo da počnemo otvoreno razgovarati o ovoj temi, te da uradimo nešto kako bi zaštitili djecu, a ne pedofile!

child-abuse-1.jpg


Zaštiti Dijete    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Zaštiti Dijete to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )