Uvodjenje seksualnog odgoja u osnovne i srednje skole

Učenici smo Srednje medicinske škole u Tuzli.U okviru predmeta "demokratija i ljudska prava" radimo projekat građanin na temu "Nedostatak seksualnog odgoja u osnovnim i srednjim školama".Naš cilj kroz ovu temu je da se u Tuzlanskom Kantonu smanji broj neželjenih trudnoća i da se poveća svijest građana i učenika,ali također i da ova tema više ne bude tabu,s obzirom na ankete koje smo sproveli,vidjeli smo da više od 80% djece uopšte ne razgovara sa roditeljima na ovu temu.Mi predlažemo da se i u Tuzlanski Kanton uvede predmet "Zdravi stilovi života" kao što je to i u Kantonu Sarajevo. Mnogo bi nam znacilo ukoliko bismo dobili Vašu podršku za dalji rad i pokušaj uvođenja ovog predmeta u osnovno i srednje obrazovanje u Tuzlanskom Kantonu.


Učenici 3b razreda Srednje medicinske škole Tuzla    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Učenici 3b razreda Srednje medicinske škole Tuzla to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook