Uvodjenje seksualnog odgoja u osnovne i srednje skole

Učenici smo Srednje medicinske škole u Tuzli.U okviru predmeta "demokratija i ljudska prava" radimo projekat građanin na temu "Nedostatak seksualnog odgoja u osnovnim i srednjim školama".Naš cilj kroz ovu temu je da se u Tuzlanskom Kantonu smanji broj neželjenih trudnoća i da se poveća svijest građana i učenika,ali također i da ova tema više ne bude tabu,s obzirom na ankete koje smo sproveli,vidjeli smo da više od 80% djece uopšte ne razgovara sa roditeljima na ovu temu.Mi predlažemo da se i u Tuzlanski Kanton uvede predmet "Zdravi stilovi života" kao što je to i u Kantonu Sarajevo. Mnogo bi nam znacilo ukoliko bismo dobili Vašu podršku za dalji rad i pokušaj uvođenja ovog predmeta u osnovno i srednje obrazovanje u Tuzlanskom Kantonu.


Učenici 3b razreda Srednje medicinske škole Tuzla    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Učenici 3b razreda Srednje medicinske škole Tuzla to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people who are viewing other petitions on our site, but have not yet viewed this petition.

Facebook