Za jedinstvo Islamske zajednice

PETICIJA

ZA POVRATAK JEDINSTVA

ISLAMSKOJ ZAJEDNICI

 

Zahtjevamo od Islamske zajedjnice u Srbiji i Rijaseta Islamske zajednice Srbije kao i ostalih organizcija i udruženja građana da
BEZ ODLAGANJA PREDUZMU SVE NEOPHODNE KORAKE U CILJU VRAĆANJA JEDINSTVA ISLAMSKOJ ZAJEDNICI.

Mi, dole potpisani muslimani odbacujemo sve nametnute podjele među nama i konflikte uzrokovane tim podjelama. Islamska zajednica je zajednica svih nas i ne prihvatamo stanje u kojem se ona danas nalazi. Osuđujemo pasivnost lidera unutar sukobljenih frakcija kao i njihovu indiferentnost prema emanetu koji im je povjeren.

Pozivamo sve da se posvete misiji islama i ulože napor da među Bošnjacima zaživi islamski imperativ da je MUSLIMAN MUSLIMANU BRAT.

ISLAMSKA ZAJEDNICA JE INSTITUCIJA KOJA PRIPADA MUSLIMANIMA SA OVIH PROSTORA I KAO TAKVA ONA MORA UVIJEK BITI IZNAD SVIH PODJELA!

 

„Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte! I sjetite se Allahove milosti prema vama kada ste bili jedni drugima neprijatelji, pa je On složio srca vaša i vi ste postali, milošću Njegovom, prijatelji; i bili ste na ivici vatrene jame, pa vas je On nje spasio. Tako vam Allah objašnjava Svoje dokaze, da biste na Pravom putu istrajali.“

(Sura Ali Imran, ajet 103)


ZA JEDINSTVO ISLAMSKE ZAJEDNICE    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize ZA JEDINSTVO ISLAMSKE ZAJEDNICE to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Facebook