Zabrana interpretiranja mržnje i podjela

Pozivam sve građane planete, naročito narode eks Jugoslavije da u što većem broju potpišu peticiju čiji je cilj zabrana emitovanja, interpretiranja ili bilo kojeg drugog oblika izvođenja svakog djela koje promoviše ili poziva na mržnju drugog i drugačijeg.

U tom smislu ovom peticijom tražimo od Parlamenata svih država da usvoje Zakon sa prestrašnim sankcijama i materijalnim i zatvorskim, a sve u cilju očuvanja mira i širenja empatije, ljubavi i opće građanske pozitive. To znači da ćemo sve balijske, ustaške, četničke i ostale pjesme koje siju mržnju i prokopavaju rovove podijela, izvođače istih ali i autore trajnom zabranom i zakonskom provedbom trajno eliminisati, čime će samo jedan od mnogih kontaminatora mira biti trajno gurnut u zaborav. Krajnji cilj je zabraniti veličabje zločina i zličinaca kao zločinačkih podviga, kao i svaki drugi vid autorskog stvaralaštva koje za cilj ima iste ili slične namjere.


Edin Doe Hadžihasić    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Edin Doe Hadžihasić to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...