Zaustavimo divljanje kamiondžija na putu Lukavac-Vijenac

Ovom peticijom pozivamo sve mještane na dionici puta Lukavac-Vijenac da daju svoj glas protiv ugrožavanja sigurnosti i uništavanja privatne i javne imovine od strane nesavjesnih i po nas sve opasnih vozača kamiona firmi KEDRAN, PETRIĆ, SARAJKA koji vrše prevoz kamena krečnjaka iz kamenoloma Vijenac i pored postojanja namjenski izgrađene žičare...

Svi smo svjedoci da općinska i lokalna zajednica nema sluha za probleme mještana Modraca,Prokosovića,Bikodža,Babica,Poljica koji svakodnevno izlaskom na gore navedenu dionicu rizikuju svoje i živote svojih najmilijih, stoga zahtjevamo od PU Lukavac strožiju i učestaliju kontrolu kamiona gore navedenih firmi te fiksni radar na dionici puta Žičara-Aljukići! Od Direkcije za ceste i puteve TK zahtjevamo izmjenu vertikalne signalizacije i promjenu ograničenja brzine kroz pomenuta mjesta sa 60 km/h na 40km/h uz dodatne oznake za pješačke zone!

http://www.youtube.com/watch?v=Hmg-T4mkw08

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Alen to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.
Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook