ZAUSTAVITE UKIDANJE SMJERA SCENSKIH UMJETNOSTI U GIMNAZIJI DOBRINJA

MOLI SE JAVNOST DA PODRŽI PETICIJU da se zaustavi ukidanje Smjera scenskih umjetnosti pri Gimnazija Dobrinja. DRAGI RODITELJI I GRAĐANI SOPŠTAVAMO VAS DA NAŠA DJECA OSTAJU BEZ JOŠ JEDNOG SMJERA U SREDNJOŠKOLSKOM OBRAZOVANJU, NA KOJEM MOGU UPOZNATI KULTURU ŽIVLJENJA, MEDIJSKE KOMUNIKACIJE, VIDEO MONTAŽU, DRAMATURGIJU, FILM, POZORIŠTE, korištenje raznovrsnih programa za računare kako bi išli u korak sa digitalnom erom. Danas kada vrsni redatelji našeg društva donose u BiH još jednog Oskara za film, podržite peticiju da zaustavimo ukidanje smjera i da se OBEZBIJEDI PRIJEMNI UPIS U NAREDNOJ 2021-2022. GODINI.
MOLBA MINISTRICI ODGOJA I OBRAZOVANJA KS, DA VRATI SMJER SCENSKIH UMJETNOSTI PRI GIMANZIJI DOBRINJA!
Poštovani građani u srednjoj školi Gimnazija Dobrinja, prije 12 godina otvorio se jedinstveni Smjer scenskih umjetnosti, koji svojim osnivanjem omogućava djeci širi spektar obrazovanja u doba sve većeg korištenja digitalnih medija, te time unapređuje obrazovanje i daje mogućnost djeci da se obrazuju u skladu sa potrebama globalnog tržišta. Kao društvo moramo stati na stranu naše djece, budućih akademskih članova naše zajednice i omogućiti neometano sazrijevanje i obrazovanje.
Obraćavamo se javnosti kao zabrinuti građani u ime djece koja žele da upišu smjer scenskih umjetnosti u JU Gimnaziji Dobrinja, a koja su uskraćena za takvu želju i interes zbog nemara i nerazumijevanja takve vrste umjetničkog izražaja koja je puno donijela dobrog BiH.
Smjer scenskih umjetnosti 4 godine nije primao djecu, a naredna generacija, ukoliko mi kao roditelji i građani ne podržimo svojom inicijativom koja će se uputiti prema Ministarstvu za odgoj i obrazovanje KS, neće imati priliku da upiše, dok su mnoga djeca već ostala uskraćena za izbor takve srednje škole iz koje trenutno izlazi zadnja generacija smjera. Dakle, Sarajevo gubi Smjer scenskih umjetnosti, jedini takav u regionu i time zatvara još jedno poglavlje sužavanja izbora životnog odabira.
Unaprijed Vam se zahvaljujemo i vjerujemo da ćete odvojiti vremena za ovaj veliki problem urušavanja obrazovnog sistema zatvaranjem smjera po kojem je Gimnazija Dobrinja bila jedinstvena i poznata kao takva široj javnosti i dovodila djecu iz svih općina i Kantona u Sarajevo.
Ukoliko podržavate inicijativu i PETICIJU, bit ćete navedeni u pismu upućenom uvaženoj ministrici za odgoj i obrazovanje KS.
Građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine to zaslužuju!

Roditelji i građani    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Roditelji i građani to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.


ILI

Primit ćete e-mail sa linkom za potvrdu svog potpisa. Da biste sa sigurunošću primali naše e-mailove, molimo dodajte adresu info@onlinepeticija.com u svoj imenik ili listu sigurnih kontakata.

Napominjemo da ne možete potvrditi svoj potpis odgovorom na ovu poruku.
Plaćena reklama

Ovu reklamu će vidjeti 3000 ljudi.

Saznajte više...