Zelimo sistem Civilne zastite ko u bivsoj SFRJ!

U maju su BiH i region zadesile katastrofalne poplave. Stete od istih su i ogromne i izgubljeno je nazalost i nekoliko ljudskih zivota.
U avgustu se ponavlja maj. Opet kisa, vode nadolaze. Prijete nam opet poplave, a mi nespremni.
Pokrecem ovu peticiju u nadi da ce biti sto vise potpisa, pa da je posaljem institucijama entiteta, pa da vidimo njihov odgovor.
Jer, da sada imamo uredjen sistem Civilne zastite ko u bivsoj SFRJ, svaki grad i opstina bi imali vec na terenu mobilisanu minimalno jednu brigadu CZ, mobilisane sve popisane teske i gradjevinske masine, sve vrste kamiona, autobuse.Isti bi bili upotrijebljeni po planu upotrebe, i jedni bi spasavali i izvlacili gradjane iz kriticnih i ugrozenih naselja, a drugi bi radili na planu odbrane od poplave, pravljeci nasipe i sistem odbrane od poplave.
Molio bih sve iz BiH da kada potpisu ovu peticiju podije link iste na svojim profilima i u raznim grupama na drustvenim mrezama.
Ja kao obican gradjanin smatram da sistem ovakve CZ kod nas ne funkcionise i on se rukovodi onom narodnom "nece nas zadesiti!" . Gradjani trazimo reorganizaciju sistema CZ, ja zelim da se uvede sistem CZ ko u bivsoj SRRJ. A vi?

Mladen Milicevic    Kontaktirajte autora peticije
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )