Peticija protiv gašenja bolnice Abdulah Nakaš
ne postoje vise ni naslovi..ostaje samo praznina..
Iako znam da od svega nema nista,jer kad 'oni' nesto namisle,prije ce meteor pasti na Zemlju,nego da odoustanu od svoje namjere, osjecala bih se 'PRLJAVO' da bar na ovaj nacin ne pokazem svoj bunt protiv nepravde i nepotizma!
Zato što je Sarajevo zaslužilo da ima dvije bolnice, zato što ćemo mi i onako siromašni i obespravljeni snositi posljedice a troškove rušenja a izgradnje novih klinika u KC, zato što će mnogo ljudi ostati bez posla, zato što mislim da gospođa Izetbegović nije sposobna da vodi toliki centar, zato što su uslovi bili mnogo bolji u bolnici Abdulah Nakaš,već smo iskusili uvođenje su porodične medicine, pa sada duže čekamo da dođemo do ljekarske usluge,a i ljekari se stalno mjenjaju , znači nije porodični ljekar nego prolazni a toliki novac je na to potrošen,bolje da se sredstva usmjere za nabavku medicinskih aparata i poboljšanje pružanja usluga nego da se potroše na rušenje pa gradnju novih klinika, i da li uopće mi imamo pravo glasa u ovoj državi ne sjećam se da je iko pitao građane za mišljenje oko bolnica, a mislim da je to vlasništvo svih građana a ne samo jedne orodice.Imala bih još mnogo argumenata ali dovoljno je i ovo.Imam i jedno pitanjeza gospodina Izetbegovića, kako misle gubitak ove ustanove pokriti ili će ga nonšalantno uvećati, pa još hoće i da grade klinike, ma da nije bezobrazno a i žalosno nasmijala bih se.Krajnje je vrijeme da shvate da su oni tu zbog nas a ne mi zbog njih.
| This discussion has been closed. |
Ovo je cista demonstracija sile i pokazivanje koliko su gradjanj minimizirani, nemocni i koliko je vlasti stalo do gradjana jer prosto je nevjerovatno da "jedan covjek" moze ugasiti bolnicu bez prethodne saglasnosti Ministarstva zdravstva i drugih nadleznih organa, na kraju kosi se sa zdravim razumom da zgrada koja je infrastrtukturno izgradjena kao bolnica i kao takva djeluje dugi niz godina jednostavno ugasi i da na koristenje uhljebima, pogotovo ako se zna stanje u zdravstvu, hronicni nedostatak bolnickih kreveta, koliko se ceka na pregled itd. Ovo je cisto prepucavanje SDA i SDP preko ledja gradjana, i svaka cast gradjanima koliko mogu da trpe vodjeni devizom... E moj narode za sta si se borio...