Da i nezaposlene trudnice i porodilje ostvaruju naknadu
Srdacan pozdrav,
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
Ne mora da to bude on i nije to njegov fond,to bi bio privatni fond svih nas.On kao javna ličnost ima neki kredibilitet i njegova reč se daleko čuje.Ovo je samo ideja,i verovatno kao i mnoge neće zaživeti.Ali bilo bi lepo da se ujedinimo bar oko pitanja koja se tiču našeg opstanka.
Peticija
Re: Peticija
A jok,davaće se prednost cigankama da im bude plaćeno sto radjaju...Ja sam popisala i pozivam sve da potpisu.I ja sam trudna,nemam posao i sta cu da radim?A da sam se zaposlila prvo pa cekala da prvo napravim karijeru kada bi se ostvarila kao majka?
To je samo predlog,može biti bez ikakvih kriterijuma ali imali bi problem što bi onda to nekom postala profesija :-) Uostalom,i sada po Zakonu ne primate istu naknadu ako ste zaposleni 3,6 meseci ili godinu dana i visina naknade nije jednaka za sve.Jel to pravedno?
Kriterijum za dobijanje naknade može biti da se pomoć koristi samo jednom.Time bi se i motivisale da nakon isteka naknade potraže posao ali to je nešto što se precizira ukoliko bude uslova da se realizuje ovakav projekat.Isto tako,u ovom sistemu ne bi se pravila razlika u profesijama jer bi ukupan iznos bio podeljen na jednake delove svim porodiljama,čime bi bio i pravedniji u odnosu na postojeći a koji se odnosi na zaposlene.Ovaj projekat je nemoguće pokrenuti bez angažovanja države i jakog marketinga.Ali,privatni humanitarni fond je neophodan,ogromna je nezaposlenost i izumiremo kao nacija.Ulaganje države bi bilo minimalno u odnosu na koristi koje bi imala.Neka definišu to kao moralnu obavezu onih koji imaju,kao ulaganje u budućnost Srbije.I ovako ulažu u razne budalaštine i kukaju kako nam fale projekti.
Moja podrška za naknadu,majka i trudnica <3 !!!
This comment has been removed by the person who wrote it.
Vi sami sebe demantujete.Pa prva drzava pravi razliku,ne vrede isto deca pekarke i lekarke
u toku trudnoce a trazi se da srbija ima sto vise stanovnika i apeluju na nas zene da radjamo. treba nam pomoc i podrska da bi uspeli do cilja i izgurali do kraja.svaka cast za jagodinu gde svaka trudnica prima mesecno 12000 hiljda dinara sto je dovoljno za jednu trudnicu.nadamo se boljem od nasih opstina i predsednika.hvala
| This discussion has been closed. |