Bosanci-Hercegovci na popisnom listiću
Re: Re: za Mersi
Bosanac-javnno priznanje:
Vjera mi je islam
Jezik mi je Bosanski
Ja sam Bošnjak
Al ono sto me najviše brine su potpisnici Brcaci kao da neznaju da je brčko jedino mjesto koje boli dodika i kojega sprijecava da odcijepi rs a prema ovome bojim se da Brčko možemo otpisati pitacu vas kad odvoje rs jeste li i dalje Bosanci
Re: Prigovor na naziv peticije
nacionalna sranja
sta je nacija????etno ????? narod ????? pripadnik jednog naroda????? jel narod ima drzavu????? ima kako se zove???? Bosna i Hecegovina????? pa sto bi hrvat ili srbin ili bosnjak bio ovdje?????? sto postoji onda srbija i hrvatska?????
Re: Predmet
Dragi predmete,
Mi smo već ovce koje strižu Srbi, Hrvati i Bošnjaci. Koji nas straše jedni drugima ja u ovom stadu više biti neću već ćemo organizovati naše veće Bosansko-hercegovačko da se sa svima vama nacionalistima bodemo da ne dobijamo radna mjesta preko štele već po sposobnostima. Asveg Vašeg zuluma mi je preko glave i znaš šta ne bojim se nikog od Vas, borit ću se za svoje mjesto u BiH koje mi takvi kao ti oduzimate godinama. Preživjela sam rat ali teže mi pada ovaj vaš "mir", nisam se borila za ovo, nisam se borila za kapitalizam, nisam se borila za banke i kamatare, nisam se borila da naši borci rove po kontejnerima, da penzioneri nemaju za lijekove, da djeca nemaju matične brojeve, da nemam pravo na zdravllje, da moja djeca nemaju pravo na stipendiju jer nisam na budžetu, da nemam pravo na socijalnu pomoć kad ostanem bez posla, da me policija legitimiše na svakih 20 km vožnje.....dok se truckam po izbušenom još uvijek neodtžavanom putu ostalom i napravljenom u onom kako Vi kažete neslobodnom sistemu, gdje sam ja sa 6 godina išla u mekteb a u vašem moje dvoje djece nije imalo priliku. Šta nudiš ti predmete meni da me činjenično uvjeriš u suprotno? Moja prijateljica iz RS-a čija je baka ili nana Halima će se ovako izjasniti moj komšija Hasan čija je supruga Verica djeca Asim I Saša takođe. A ovi što su se bojali " četnika" u ratu bjega podrum ili inozemstvo neka se preobliče u Bošnjake a mi Bosanci se samo dragog Allaha bojimo i od njega pomoć tražimo....Bosanka
Re: Predmet
.....Ova peticija JESTE PODVALA srbo-cetnickog i `rvatsko-ustaskog FASIZMA uz koje se "bratski" prislanjaju zadrte prosrpske komunjare , jugo-nostalgicari , Bosnjaci koji ne zele Bosnjacima biti , samomrzitelji , autosovinisti , na sve pristajuca poltronsko - mazohisticka konstanta pojedinih Bosnjaka....A ovi sto ih navode na to da se izjasnjavaju kao bosanci...oni su k`o fol dokazani pobornici i graditelji moralnih ustanova , kulture mira , kulture nenasilja i ljudskih prava.....HIJENE KRVOLOCNE..!!
sto se sjetio i pokrenuo istu.
Postovani i dragi Bosanci i Hercegovci..
Ako zaista zelimo da zivimo u cjelovitoj,
jedinstvenoj i suverenoj BiH, onda moramo
zahtjevati da nas se uvrsti u popisni listic
na skorasnjem popisu stanovnistva. Ovako, ne
uvrstavanjem nas BiH-aca na popisni listic, mi
smo apsolutno diskrimirani po ovom pitanju,
pogoto ako se zna, da smo mi Bosanskohercegovacki
gradjani - jedini pravi Drzavotvorci.
S postovanjem ,
Lijep pozdrav.
| This discussion has been closed. |
#19: Zlaja - Re: za Mersi
ko je ba košto? i koliko je košto? je l' bilo guzve, kad si kupovao? koliko je vecinskog naroda bilo na pazaru?