Bosanci-Hercegovci na popisnom listiću
Bosanac
Sve je to OK.Međutim nije ok da se Bosanci ( Hercegovci) ne mogu na glasačkom listiću izjasniti tako već kao ostali niti mogu učestvovati u političkom životu ravnopravno sa ''konstitutivnim'' narodima. Ovom peticijom borimo se da to promijenimo.
Re:
Slažem se. Mislim da su u strahu da nas ne bude ''previše' pa da u nekom toru bude premalo ovaca da nas nadglasa i podijeli Bosnu i Hercegovinu.
Prigovor na naziv peticije
Re: Prigovor na naziv peticije
#6: Bosanac sa dna kace - Prigovor na naziv peticije
U pravu si,totalno.Uvažave se prigovor,hvala!
Gdje nas vode torovi:
This comment has been removed by the author of the petition.
Predmet
Izjasnjavanje kao Bosanac i Hercegovac ce biti opravdano tek onda kad se bude popisivala samo nacija bez narodnosti, a do tad naucite razliku izmedju nacije i narodnosti.
Samo pravite stetu svima nama. Radije se borite da se razdvoji nacija i narodnost u listicu nego sto se pravite (da ne kazem sta) i unistavate drzavu.
Branili je ocevi, omladina je unistava. cc.
Kad cujem da se neki Srbin iz RS-a izjasni na ovakvom listicu kao Bosanac i Hercegovac onda cu se i sam zalagati da se svi izjasnjavamo.
NEMOJTE BITI OVCE, SVE JE OVO CETNICKO MASLO
Re: Predmet
Ovce ste vi u torovima a ne mi, slobodni Bosanci i Hercegovci. Zadnjom rečenicom si o sebi dovoljno rekao a svim koji pričaju priče da se Srbi i Hrvati neće izjašnjavati kao Bosanci-Hercegovci ova peticija je kontraargument, trenutno oko 30 posto potpisa nisu muslimanska imena.Dakle,ta teza pada u vodu,odabite nacionanisti!
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: za Mersi
jesi ti Bosanka i Hercegovka al' to ti je teritorijalna pripadnost a ne nacionalna/etnicka,brkate pojmove,i zbog takvih kosto ste vi bit cemo manjinski narod. Bolje vam je da malo vise proucavate istoriju Bosne,vec da pravite problem sopstvenom narodu.
Re: Re: za Mersi
Takvih džamijskih i crkvenih ''istoričara'' nam je pun k....ofer. Mi želimo budućnost za našu djecu a vi polemišite na svojim nacionanističkim stranicama,ne ovdje, na malom prostoru za normalne ljude.
This comment has been removed by the author of the petition.
Bosanci-Hercegovci na glasačkom listiću
Izjasnjavanjem bilo cega sto nije navedeno u trenutnom ustavu, bilo to marsovan ili bosanac i hercegovac, se umanjuje broj bosnjaka i time daje jos veca prednost tamnim silama iz banja luke i zapadne hercegovine. Jer tamo ih je jako malo koji ce upisati bilo sta drugo nego srbin i hrvat. Zar je to tako tesko shvatiti, nakon svega sto vidite da se desava na ovim prostorima?
Unistavate sopstvenu buducnost i buducnost vase djece, stvarno ne razumijem da se tako naivno mozete odnositi prema necemu tako vaznom.
Re: Bosanci-Hercegovci na glasačkom listiću
#22: Sejo - Bosanci-Hercegovci na glasačkom listiću
Budućnost svoje djece i svoje domovine uništavaju oni koji misle tuđim glavama a ne svojim. Da ova odeja nije dobra, ne bi se tolika prašina dizala oko nje. Dvadeset godina nas Bosanaca i Hercegovaca nema u Ustavu,dvadeset godina se BiH dijeli i pljačka u '' ime naroda''. Pa dokle više? Imamo i svoja prava a BiH svakako ne gubi sa Bosancima, naprotiv.Mi nećemo da je dijelimo.
Re: Predmet
Mislis - bosnjaci ce biti manjina? Pa da budem iskrena, voljela bih da budu manjina, zajedno sa hrvatim i srbima. Voljela bih da budete manjina, a da bosanci/ke-hercegovci/ke budu vecina. Dokle god se dijelite na tri tora, postojat ce i podijeljena drzava i podijeljeni interesi. Kad budemo svi jedno, a to je ova kategorija za koju potpisujemo peticiju, tek onda cemo imati i jedan cilj, iste interese i tek tad cemo napredovati. Dokle god bude "podijeli, pa vladaj" princip obitavao na ovom prostoru, nasoj zemlji nema napretka.
Re:
Mene iskreno zabrinjava relativno mali, gotovo zanemariv broj potpisnika ove peticije...
| This discussion has been closed. |