PETICIJA ZA PODRŠKU OSOBAMA S INVALIDITETOM
Pa zato vas molimo svima na moj slican slucaj na vas tako se osecamo veoma tesko i zelim podelima teskocima porodicama ili nekim clanovima u porodici..
Pozdravljamo vas!!
Zoran Svircevic, dipl.meteorolog
Ruma, 07.04.2015.
Žalosno je da osobe s invaliditetom nemaju ista prava ko i svi drugi.
Osobe sa invaliditetom su dio našeg društva. Stoga, potrebno je da im omogućimo sva prava da mogu ostvarivati svoje životne ciljeve i želje. Predstavnici vlasti na svim razinama trebaju omogućiti i podržati da osobe sa invaliditetom mogu biti ravnopravni drugima u svim razinama društva. Nadam se kad je riječ o osobama sa invaliditetom ne možemo biti niti slijepi niti gluhi jer oni žive sa nama i bezprigovorno ih moramo podržati u nihovim nastojanjima da se izbore za svoja elementarna prava.
lijecenje osoba sa posebnim potrebama u opcoj anesteziji
Upravo sam u akciji rjesavanja problema sa lijecenjem osoba sa posebnim potrebama kada je za ljekarsku ili stomatolosku intervenciju potrebna opca anestezija. U Kantonu Sarajevo od 2013. to niko ne radi. KCUS to objasnjava zakonskim preprekama (???).
Institucija ombudsmana zaljudska prava BiH je ukljucena u rjesavanje slucaja i poduzela je prve portrebne aktivnosti.
Dobio sam podrsku premijera Dine Konakovica koji mi je u prvim satima svog mandata obecao svaku pomoc oko razrjesenja tog problema. Novinari novinske agencije Patria su se na svoj novinarski nacin ukljucili u tu akciju i u razgovoru sa ministricom zdravstva su potencirali problem i ministrica zdravstva u Kantonu Sarajevo dr. Emira Tanovic-Mikulec je obecala da ce u skoro vrijeme naci rjesenje (u vise navrata sam joj prezentitao situaciju) http://nap.ba/new/vijest.php?id=10344.
Stop barijerama svih vrsta !
| This discussion has been closed. |