Spomenik kralju Tvrtku I Kotromanicu u Sarajevu

Zahtijevamo da Vlada FBiH pokrene aktivnosti na podizanju dostojnog spomenika kralju Tvrtku I Kotromaniću na odgovarajućoj lokaciji u Sarajevu.

Nije potrebno objašnjavati značaj i ulogu koju je u hostoriji naše Države imao prvi kralje Bosne Tvrtko I Kotromanić te on svakako zaslužuje da mu se podigne spomenik u glavnom gradu BiH. Spomenik treba biti dostojan ličnosti kralja Tvrtka I Kotromanića odnosno treba biti veliki, lijepo dizajniran i postavljen na dostojnoj lokaciji. Potrebno je što prije odrediti lokaciju spomenika kako bi se ista rezervisala za tu svrhu. Naime svjedoci smo činjenice da se u Sarajevu intenzivno grade poslovni objekti koji zauzimaju najbolje lokacije i postavlja se pitanje da li će za par godina biti slobodne čestite lokacije u gradu. Predlažemo sljedeće lokacije za podizanje spomenika: Trg Bosne i Hercegovine, Ulica Kotromanića i Alipašina ulica, a definitivnu lokaciju treba da odredi stručna komisija uz javnu raspravu o lokaciji.

Svjesni smo činjenice da je u ovom momentu BiH bremenita problemima i da možda i nije najpogodniji momenat za podizanje spomenika, ali vremena za čekanje nema. Sramotna je činjenica da čak dvadeset godina nakon sticanja nezavisnosti još nije podignut dostojan spomenik najznačjnijem vladaru Bosne i zato zahtijevamo da se aktivnosti na podizanju ovog spomenika pokrenu što prije!

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Amir Halep to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people. We will advertise this petition to people who are viewing other petitions on our website, but have not yet viewed this petition.

Facebook