Spomenik kralju Tvrtku I Kotromanicu u Sarajevu
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re:
Bez obzira cija je inicijativa BPNP je fasisticka organizacija kojom se SIPA treba pozabaviti.
Re:
gonzo na tvoju veliku žalost BOŠNJACI JESU NAROD !
Najnovija istraživanja govore da su Bošnjaci jedan od najstarijih naroda Evrope !
A sad "razguli" !
Re:
Ko ti je rekao da su hrvati i srbi narod? Oba pojma su socioloske prirode . Hrvat je pojam za konjusara a srbin za kmeta. Nadalje sto se zamaras sta Bosnjaci rade, prece ti je da brines o sebi zar ne?
da mi ipak KING KONGA postavimo na trg najveci?
Re: Bosanka
#8: Bosanka - Re: Gostu Ne laži! Nikad se Tvrtko nigdje nije potpisao kao Bošnjak, već Bošnjanin.
Nema ni u Dušanovom zakoniku Srba - sve neki Serblji. A i Hrvati postoje tek od 19. stoljeća, do tada su bili Horvati. :O
De ne pričaj gluposti!
Re:
BPNP nije fašistička organizacija. Idi na njihovu stranicu i pročitaj. To su mediji izmislili! Zato što su nacionalisti koji Bosni i Bošnjacima žele dobro, ne znači i da su fašisti. Nije fašizam postao prije nacionalizma, nego obratno. I za razliku od fašizma, nacionalizam je dobar i poželjan.
Re: Re: Re: Gostu
jedini ispravan identitet je BOSANAC!, BOSANKA!. to sto se od vjere storilo bosnjastvo i preuzelo po vjerskoj liniji ono sto je nekada znacilo zitelj bosne ne znaci da je ispravno, jer ruku na srce, moderno bosnjastvo nije iziklo iz svijesti o pripadnosti bosni svih njenih zitelja nego iz potrebe da se stvori treci za prljavu igru preferansa, 1993 kada je tom trecem trebalo "vrhovno tijelo" da pregovara o podijeli bosne po vjerskim linijama..zato, misevi bosnjacki tisina, BOSNA BOSNACIMA!
Re: Re: Re: Re: Gostu
#68: BOSHER - Re: Re: Re: Gostu
Dragi Bosher - u Ustavu BiH trentuno piše da su konstitutivni narodi BiH: Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Da li je bolje koristiti pojam Bosanac umjesto Bošnjak može se diskutovati, jer ni Ustav nije sveto pismo i može se promijeniti, ali dok se ne promijeni treba ga poštovati ovakvog kakav jeste - zar ne ?
Druga stvar - zar nije sumnivo i "smrdljivo" to što se o pojmovima Bosanac, Bošnjak i Bošnjanin počelo pričati sada pred popis ? Zašto se o tome nije pričalo prije tri godine ? Baš sada to postala hit tema ! Sumnivo do maksimuma ... Svako dobro Bosher ...
Re: Re:
tvrtko nije bio kralj srbije jer bi se kosio sa tadasnjim protokolom i morao bi zaratovati sa hrebljanovicem, jer je on bio knez srbije (ono sto je ostalo od raspada carstva)...tvrko je vjesto izmanipulisao svoje pravo na srpsku krunu i okrunio se i tako donijeo bosni krunu a sama igra rijeci je ostavila prostor da se ne mjesa u lazarevo vladanje, jer je raspadom dusanovog carstva i gasenjem nemanjicke dinastije tvrtko imao legitimna prava na krunu po liniji babe koja je nemanjicka..dakle, ono sto pise "srba" u njegovoj tituli ni u kojem slucaju znaci srbije, jer je tek stjepan tomasevic ozenivsi se sa princezom marijom dobio despotovinu srbiju u miraz i tada je srbija i zvanicno potpala pod bosansku krunu...da nije bilo turske carevine danas bi historija bila sasvim drugacija...
a sto se tice hrvatske, nije ni to tacno jer po papinom dekretu hrvatskom je vladao ugarski kralj...
Re: Re: Re: Re: Re: Gostu
konstitutivnih naroda (kao kategorije, ustavne) ce nestati nakon popisa...mozemo poslije popisa dalje nastaviti :)
Re: Re:
ja, ja, ja...dr gebels ovdje...zer gut, zer gut! negiraj i lazi dok ne odustanu, zer gut!
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gostu
#71: BOSHER - Re: Re: Re: Re: Re: Gostu
Bosher - slažem se da poslije popisa nastavimo diskusije, a do tada ostaje važeći ustav tj. Bošnjaci, Srbi, Hrvati i ostali (Romi, Česi, Slovenci, Jevreji itd.) Pošteno ?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gostu
#73: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gostu
ko kaze da je posteno? medjutim svakoj tiraniji dodje kraj :)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gostu
#73: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Gostu
i da, cak i utoj tiraniji ja i dalje priznam samo bosance...:)
| This discussion has been closed. |