Banka koštane srži - prijeka potreba BiH

Svakodnevno se susrećemo sa raznim humanitarnim akcijama za liječenje naših građana u inostranstvu. Cijene operacija se kreću i do 300 000 €. Da li smo se ikada zapitali zašto naši građani nemaju priliku da se liječe u svojoj državi? Upravo ovu problematiku su za projekat "Građanin" uzeli učenici Srednje medicinske škole Sarajevo - nepostojanje domaće Banke koštane srži. Ponižavajuća je činjenica da je BiH jedina država u regionu koja ne posjeduje Banku koštane srži i da ovaj problem nije u interesu domaćih vlasti. Razgovarali smo sa direktoricom projekta koja nas je podržala u incijativi za dopunu postojećeg Zakona o transplantaciji organa i tkiva. U okviru ovog Zakona Banka koštane srži bi bila u budžetu BiH kao što je slučaj i sa drugim državama.

Nadamo se da ćete potpisujući ovu peticiju doprinijeti što efikasnijem rješavanju ovog problema i da ćemo svi zajedno omogućiti našim građanima da se liječe na prostorima BiH po znatno nižim cijenama jer zajedno možemo sve!

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Ermina Parić to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook