Neopozivu ostavku Vlade Makedonije

 

Peticije za neopozivu ostavku Vlade Makedonije i romskih političkih koalicionih partnera te Vlade

 

 

 

Povodom objavlivanja telefonskih razgovora izmedzu nekoliko ministra Makedonske Vlade, medzu njima i ministarka unutrasnjih poslova Republike Makedonije Gordane JANKULOVSKE,u cijem se vokabularu upotrebljava rec « Cigan-i »koje po medzunarodnoj povelju o zastitu prava coveka od svih vrsta diskriminacije je van upotrebe, ukazuje se da su Romi u Makedoniji na niskom rangu i samo instrument za zloupotrebu u vreme izbora;Upotrebu rec « Cigan » koje sa Rome prestavlja uvredzujuci naziv je indikator koje pokazuje sramnu politicku misao vodecih politickih lica drzave koji su nositelji svih velikih Medzunarodnih dodeljenih fondova za pobolsanje romskog zivota.

 

 

 

U nekoliko navrata možete čuti Jankulovsku kako omalovaži Rome , nazivajući ih "Cigani" , koji čak da im usi poteze kako bi glasali samo za VMRO-DPMNE .Za istinu isto tako smo zgrozeni od prestavnika romske zajednice koji participiraju u institucijama drzave , da i posle nekoliko dana objavlivanja u javnost uvredlive nazive o Romima nisu nasli shodno vreme da reaguju da se distanciraju od svojih politickih koalicionih partnera.

 

 

 

Potaknuti ovim dogadzajima Mi potpisnici ove peticije zelimo da Vlada Republike Makedonije, DAJE neotpoviklivu ostavku,kao i njeni romski sateliti Nezdet Mustafa(Rom, ministar bez resora u Vladi Grujevskog),Amdi Bajram(Rom,deputat u Makedonskom Sobraniju) Saban Saliju(Rom, koalicioni partner VMRO-DPMNE).

 

 

 

Nasa peticija je potaknuta zbog planova pritiske i uvreda protiv pripadnika romske zajednice od strane Vlade Republike Makedonije i distanciranje romskih politickih subjekata koji participiraju sa vladajucom politickom strankom u zemlji.

 

 

 

Deo snimke razgovora koji je objavio opozicioni lider SDSM Zoran Zaev

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=6Q8OCL3qmz0

 

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Sasa to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook