Prostorije za omladinski centar u Kljucu

Na području općine Ključ djeluju tri omladinske organizacije koje su od novembra 2012. god. oformile Vijeće mladih općine Ključ. Mladi od 15 do 30 godina starosti (Zakon o mladima FbiH, član 4.1.) u općini Ključ se okupljaju u lokalnim barovima i nekolicini sportskih klubova te nemaju jednistven prostor za omladinsko djelovanje.

Problem koji želimo rješavati javnom kampanjom je iznalaženja prostora za Omladinski centar koji bi sve omladinske organizacije iz Ključa okupio na jedno mjesto. Omladinski centar predstavlja jedinstven prostor koji bi bio namijenjen za omladinski rad i gdje bi se provodile svakodnevne aktivnosti sa mladima u dobi od 15 do 30 godina starosti.

Važnost postojanja omladinskog centra kao mjesta na kojem se okupljaju mladi sa jasnim ciljem je zaista bitan segment razvoja mladih, jer to je mjesto gdje mladi stiču prva iskustva, znanja, nadopunjuju već postojeća i odlučuju se za buduće korake. Kako za mlade, tako i za omladinske organizacije je veoma važno da se nalaze pod istim krovom jer takva inicijativa je mnogo produktivnija i omogućava da se implementiraju aktivnosti koje će poboljpati status mladih u gradu.

Ovim putem Vas pozivamo da svojim potpisom date doprinos otvaranju OMLADINSKOG CENTRA kao i podršku omladinskom aktivizmu!


Vijece mladih opcine Kljuc    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite ovu peticiju

By signing, I authorize Vijece mladih opcine Kljuc to hand over my signature to those who have power on this issue.


OR

You will receive an email with a link to confirm your signature. To ensure you receive our emails, please add info@onlinepeticija.com to your address book or safe senders list.

Paid advertising

We will advertise this petition to 3000 people.

Learn more...

Facebook